Hei.
Har lagt inn oppskriften min i BeerSmith, sånn bare for å teste det. Skal lage en 10 liter batch med BIAB. Og så står det følgende i oppskriften:
Da skjedde det at jeg plutselig ikke forsto noe av det jeg trodde jeg hadde forstått.
Hvor mye vann skal egentlig varmes før jeg putter i mesken? 10 liter? 15,23 liter? Hvor kommer disse 5,22 literne på en annen temperatur i fra? Hvorfor skal jeg ha i 5,22 liter på en temperatur, når jeg skal ha dem 75 min på en annen? Øh.. Nå føler jeg meg bare forvirret.. :attevar:
Har lagt inn oppskriften min i BeerSmith, sånn bare for å teste det. Skal lage en 10 liter batch med BIAB. Og så står det følgende i oppskriften:
Boil Size: 15,23 l
Bottling Volume: 9,15 l
...
10,00 l Distilled Water Water 1 -
...
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 2,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 5,22 l of water at 72,9 C 65,6 C 75 min
Da skjedde det at jeg plutselig ikke forsto noe av det jeg trodde jeg hadde forstått.
Hvor mye vann skal egentlig varmes før jeg putter i mesken? 10 liter? 15,23 liter? Hvor kommer disse 5,22 literne på en annen temperatur i fra? Hvorfor skal jeg ha i 5,22 liter på en temperatur, når jeg skal ha dem 75 min på en annen? Øh.. Nå føler jeg meg bare forvirret.. :attevar: