Oppbevaring av fat

jeg lurer på hvordan jeg best skal oppbevare fatene mine med ferdig brygg på?

Jeg tenker da på om jeg MÅ sette trykk på fatene for at brygget ikke skal bli ødelagt?
Jeg må jo selvsagt trykksette for å karbonere, men dersom jeg bare skal oppbevare det over lengre tid før jeg trenger det, MÅ det da stå med trykk på, eller holder det å fylle fattet fra gjæringskaret, fylle litt co2, "blø av", fylle på trykk, koble fra gass og sette bort?

Det står selvsagt hele tiden på kjøl, ca 3 grader.

Jeg gjør kun kunstig karbonering.
 
Du når likevekt etter hvert. Dvs. raten ølet tar opp CO2 er lik raten ølet "gir fra seg" CO2. Det blir jo ikke vakuum i headspacen til fatet ditt ;)
 
Jeg ville, basert på temperaturen og øltypen, satt trykket på x bar/PSI og latt det stå en ukes tid (eller to om du har tid). Deretter koble det fra og lagre.
 
Tilbake
Topp