Oppbevaring av flasket øl

Hei

Hva er den beste måten å oppbevare/lagre flaskene på når en ikke har kjeller eller bod, men kun har enten romtemperatur (20-22c) eller kjøleskap (4c) ?

Tenker både på oppbevaring av drikkeklart øl, men også på lagring av øl type denne. Vil denne kunne modne riktig om den står for kaldt?

Og et siste spørsmål; hvor lang holdbarhet har et vanlig hjemmebrygg? Og viss det varierer, hva er det som avgjør dette?


Beklager om dette er spørsmål som har blitt stilt og svart flere ganger tidligere, men har ikkje funnet noe når jeg har søkt.. :)



HansKr.
 
Beste oppbevaringen av øl er mørkt og kjølig. Holdbarheten avhenger av dette og hvor nøye/flink man er med rengjøring/dessinfeksjon og at man unngår oksydasjon i størst mulig grad. Forskjellige øltyper har også forskjellig holdbarhet.
Øl holder seg også bedre på fat/glass en på plastflasker. Sikkert flere ting som påvirker dette også :)
 
Et ekstra kjøleskap er selvsagt å foretrekke, kan skaffes gratis på nærmeste miljøstasjon. Eller man kan enkelt lage en kasse nederst i klesskapet, foret med liggeunderlag og med et par fryseelementer for kølebokser.
 
Tilbake
Topp