Oppbevaring av humle, malt og gjær.

Fryser dere ned vakumpakket humle?
Hva gjør dere med humle som er åpnet?

Tørrgjær, kan det fryses?
Eller bør det oppbevares i kjøleskap?

Går det greit å oppbevare malt i romstempeatur?

Takker for svar :)
 
Vakumpaket hule går i kjøleskap om den skal brukes om kort tid, Er posen åpen så vakumpakker jeg den på nytt og legger den i fryseren om det er mer enn en uke til jeg skal bruke den igjen.
All gjær ligger i kjøleskap
Malt som ikke er malt, har jeg nettopp begynt med Den ligger i plastbakker i en kjeller som er tørr og holder ca 15 grader vil jeg tro.
 
Fryser dere ned vakumpakket humle?
Hva gjør dere med humle som er åpnet?

Tørrgjær, kan det fryses?
Eller bør det oppbevares i kjøleskap?

Går det greit å oppbevare malt i romstempeatur?

Takker for svar :)

Jeg bare bretter posen godt sammen, taper med gaffatape, og legger tilbake i fryser'n. Det fungerer bra nok - humla holder seg i alle fall grønn og fin.

Tror det kan funke å fryse ned åpnet tørrgjærpose. Uåpnet har det bra i kjøleskap.

Malt kan oppbevares i romstemperatur, men ikke veldig varmt. Viktig at det ikke kommer fuktighet til malten. Ha den i tette plastposer, eller tette bakker.
Knust malt: Få ut det du kan av luft av posen. Et par måneder bør gå greit.

Uknust malt holder lenge. Basismalt har kortest holdbarhet, men du kan i alle fall regne et år. I praksis går det sikkert bra med både to og tre, om den er oppbevart skikkelig.
 
Tilbake
Topp