Hei.
Jeg satt i går kveld og smakte på to kjøpeøl, Nøgne Ø Pale Ale og Amager Modern IPA. Jeg hadde også en hjemmelaget IPA som jeg smakte på ved siden av. Nøgne Ø sin pale ale har i følge etiketten en IBU på ca 40, Amager sin IPA vet jeg ikke hva IBUen er, men vil tippe at den er rundt 60-70 IBU. Min hjemmelagde har en IBU på ca 115 (Noonan). Ut i fra IBU-tallene skal min hjemmelagde IPA være markant mer bitter enn de andre, men den gang ei. Jeg opplevde nesten det "motsatte". Min hjemmelagde føltes ikke mer bitter enn de andre, men den opplevdes som mere en mellomting mellom Pale Alen, og IPAen. Begge kjøpeøllene er på 6%, mens min hjemmelagde er på ca 6,7% (den har stått på flaske siden starten av februar).
Så spørsmålet mitt blir da: Hva er det som gjør at en øl som på papiret skal være adskillig mer bitter ikke oppleves som det? :jaha:
Skjalg
Jeg satt i går kveld og smakte på to kjøpeøl, Nøgne Ø Pale Ale og Amager Modern IPA. Jeg hadde også en hjemmelaget IPA som jeg smakte på ved siden av. Nøgne Ø sin pale ale har i følge etiketten en IBU på ca 40, Amager sin IPA vet jeg ikke hva IBUen er, men vil tippe at den er rundt 60-70 IBU. Min hjemmelagde har en IBU på ca 115 (Noonan). Ut i fra IBU-tallene skal min hjemmelagde IPA være markant mer bitter enn de andre, men den gang ei. Jeg opplevde nesten det "motsatte". Min hjemmelagde føltes ikke mer bitter enn de andre, men den opplevdes som mere en mellomting mellom Pale Alen, og IPAen. Begge kjøpeøllene er på 6%, mens min hjemmelagde er på ca 6,7% (den har stått på flaske siden starten av februar).
Så spørsmålet mitt blir da: Hva er det som gjør at en øl som på papiret skal være adskillig mer bitter ikke oppleves som det? :jaha:
Skjalg