Pale Ale med honning

Mesker til en pale ale nå - lurer på om jeg skal bruke noe honning:

Brewer: - Email: -
Beer: - Style: American Pale Ale
Type: All grain Size: 18 liters
Color:
9 HCU (~7 SRM)
Bitterness: 64 IBU
OG: 1.066 FG: 1.012
Alcohol: 7.0% v/v (5.5% w/w)
Grain: 5kg German Pilsner
100g British crystal 95-115L
Mash: 64% efficiency
Boil: minutes SG 1.063 19 liters
450g Honey
Hops: 25g Tomahawk (17.8% AA, 60 min.)
25g Amarillo (6.7% AA, 15 min.)
25g Amarillo (6.7% AA, 5 min.)


Tenkte å tilsette honningen 5 min før kokeslutt. Burde jeg kjørt på med mer bitterhet for å balansere smakene?
 
Ved fem minutts koking av honningen vil det meste av smak og aroma ifra honningen forsvinne. Den forsvinner svært fort!
Jeg antar at det honningsmaken du vil ha frem. Ellers er det som å tilsette vanlig sukker.

Ville holdt boksen med honning i et vannbad på ca. 80 grader og tilsatt denne helt ved kokeslutt.
 
Tilbake
Topp