Pale ale med sitrongress

Skal sette batch #5 til helga og tenkte å prøve meg på en egenkomponert pale ale med sitrongress som forhåpentligvis kan fungere som en frisk sommerøl.

Dette er hva jeg har nå:

21L batch

IBU: 30-40
OG: 1.045-1.050

74%  Maris Otter
24%  Wheat
2%    Crystal

10-15g Columbus     60min
10g      EKG            15min
20g      EKG            10min
20g      EKG            1min
?g        Sitrongress   0min
35g      EKG             Dry hop

WLP001

Noen kommentarer eller tips? :)
 
Har "stjålet" et sitat fra Jan Arild i Froland, et spørsmaål han i sin tid stilte til Kjetil på NØ:

"I lemongrassale brukte vi 3 gram finsnittet sitrongress pr liter.  Vi tilsatte dette rett etter kokingen.  Om sitrongress koker mister den mye av sin aroma. Kjetil"


Lykke ti lmed brygget!!  :yes:
 
Jeg har en Pale Ale med Sitrongress og Appelsinskall stående å gjære. Brukte 2 gram pr liter av begge to.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
 
Takk for tips! Da tror jeg det blir 3g sitrongress pr liter.

Vil humleskjema fungere? Tenker å bruke Centennial eller Columbus som bitterhumle.
 
Tilbake
Topp