Party-Gyle DIPA/BITTER

Har lyst å lage en litt heftig IPA. Vil helst ikke kaste all restsødmen som ligger igjen, så hva tror dere om dette?

Ingredienser:
Maris Otter Pale Malt:  8    kg
Krystalmalt (150 EBC):                0.6 kg
Lys DMS(kun til bitter) 0.5 kg

Meskes ved ca 65 grader i 60 min.


Puddiken DIPA:

Volum før koking: ca 13 liter.
Volum etter koking:  ca 11 liter.
EBC: Ca 50
OG: Ca 85
FG: Tja.
IBU: 100
Humleskjema:
Chinook: 30g  60 min. kok.
Cascade: 50g     5 min. kok.
Chinook: 30g     5 min. kok.
Cascade: 50g tørrhumling.
Chinook: 40g tørrhumling.
Gjær: US-05

Puddiken Bitter:

Volum før koking: ca 26 liter.
Volum etter koking: Ca 23 liter .
EBC: Ca 30
OG:  Ca 50
FG: tja.
IBU: 35

Humleskjema:
EKG: 50g       60 min. kok.
EKG: 50g         5 min. kok.
Gjær: starter laget av 1 rør wlp002.
 
Har et tilsvarende prosjekt klart i boden. Men kan ikke brygge i dag

Litt mindre ca 10l

Men eg ska lage en porter som nr 2 brygg

Har tilsvarende prosjekt til gjæring men ikke IPA, tror eg hadde litt lite gjær i brygg nr 1. OG 1088, og FG 1030
Liten erfaring så kan ikke si noe om oppskriften, eg har fått hjelp fra Vestbrygg på min DIPA den er ikke ulik din men litt mindre av alt
 
ja trekke i humlepose i skyllevann også tømme resten i meskekaret og fylle opp og la det trekke ca 15min

brygget som står til gjæring hadde første skylling OG1088 og skylling nr 2 ,OG 1050
 
hvordan går det med DIPAen?
har du brygget?

eg brygget på søndag, tok som vanlig mye mer tid en eg trodde
men fornøyd det gjærer i alle kar
 
Har ikke brygget denne enda. Må få flasket noe av det som står på dunk først :)
Spent på å se hvordan jeg treffer på OG og farge. Ble det omtrent som forventet for deg?
 
IPA har OG på 1072, så er fornøyd
skylling nr 2 ble litt tid krevende, ble nok litt tett så rant seint på slutten, og det ble seint på kveld.
hadde i et element for å holde varmen i brygg nr2, men har nok fordampet litt mye så har fått OG 1075 på siste skylling
 
Denne skal bli brygget i dag!

Har gjort noen endringer og det vil dermed bli seende slik ut:

Malt:
8.5 kg Maris Otter Pale Malt.
0.7 kg crystal (150)

Mesk: 22 liter. 65c i 60 min.
Batch sparging med to skyllinger på 12 liter.


Puddiken DIPA:
Volum før koking; ca 13 liter.
Volum etter koking:  ca 11 liter.
EBC: Ca 35
OG: Ca 90
FG: Tja.
IBU:  ca 100

Humleskjema:
Chinook: 30g  60 min. kok.
Cascade: 50g     5 min. kok.
Chinook: 40g     5 min. kok.
Cascade: 50g tørrhumling.
Chinook: 30g tørrhumling.
Gjær: US-05

Etter jeg har lest mye godt om nelson sauvin bestemte jeg meg for å ta denne i bruk. Kjetil S har jo bedrevet en kampanje for denne:)
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5718.msg83552.html#msg83552

Nelson Sauvin APA

Volum før kok: ca 24 liter.
Volum etter kok: ca 22 liter.
OG: ca 47
FG: 12-14?.
IBU: ca 40
EBC: ca 18
Humleskjema.

Nelson sauvin: 20 g. 60 min kok
Nelson sauvin: 30 g. 5  min kok
Nelson sauvin: 25 g. 0  min kok
Nelson sauvin: 25 g. tørrhumle.

Gjær: WLP007: Starter laget av 1 rør ihht mrmalty.com

Gleder meg vilt å prøve dette!
 
Bruker du meskepose?

Eg mesket i kjelle, men skylling nr2 var tidkrevende, ble ganske tett og rant seint.

Har gjort dette på 2 brygg, første var vel en slags porter
så er det ipa som er klar for flasking

Tror nor eg kommer til å bruke en meske pose på neste brygg
 
Det gikk ganske fint, men fikk lavere utbytte enn beregnet. Fikk litt  høy temperatur i mesken og tilsatte derfor en liter kaldt  vann. Første avrenning målte jeg til 74. Etter kok og nedkjøling: 85.
APAen 2. og 3. avrennning målte jeg til henholdsvis 48 og 28. Tilsatte litt lys maltekstrakt og havnet dermed på 50 etter kok og nedkjøling.

 
 
Har vel fått god hjelp fra Vestbrygg, (eller han har satt sammen dette). Tror Birger er like spent på resultatet som det eg er. :biersmile:

Har tidligere brygget et brygg, dette ble veldig bra. Eneste minus er at det er kun 9 flasker igjenn. Har riktig nok noen liter på eike spon, men denne er god slik den er.


IPA:

6,2 kg (88,6%) Maris otter pale
0,3 kg (4,3%) Pale Crystal malt
05kg (7,1%) Munic malt

20g Chinook 60m
20g Cascade 15m
30g Chinook 5m
30g Cascade 0m
20g Cascade tørr

12l før koking
OG 72
FG ?

Porter:

6,2 kg (88,6%) Maris otter pale
0,3 kg (4,3%) Pale Crystal malt
05kg (7,1%) Munic malt
0,25 Pale chocollate malt
0,2 Dark crystal malt

30g EKG 60min
5g EKG 10 min

Før koking ca 12l
OG 75
FG ?
 
Tilbake
Topp