Litt mer info angående bayer. Jeg klarte ikke å finne noe informasjon om at denne øltypen var utbredt i Norge rett før eller etter forbudstiden. Dog kan man skule litt til Danmark: «En bajer» betyr det same i Danmark som «en pils» betyr i Norge. Altså, en et generelt begrep som betegner et lagerøl av uspesifisert type. Bayer var folkeølet i Danmark, og med dette i bakhodet så kan det tenkes at bayer var like utbredt i Norge. Det er også mulig at en del øl fra Danmark ble importert til Norge, men dette er ren spekulasjon fra min side.
I. C. Jacobsen, brygger ved av Carlsberg, brygget sin første bayer i 1945–46. Man kan kjøpe
Jacobsen Dark Lager i butikken som visstnok skal være laget fra den eldste oppskriften i Carlsberg-arkivet anno 1854.
Jacobsen Original Dark Lager is based on the oldest recipe in the Carlsberg archives, J. C. Jacobsen's original recipe of 1854. We analysed the water used in Jacobsen's time and created an exact copy of his starting ingredient by adding salts and minerals. The main raw material is Munchenermalt from Germany, but we have added a special, so-called floor malt from England, just as it was done in Jacobsen's time. Fermented at a low temperature to give a specially mild and rounded caramel flavour. The carbonisation is gentle and the hop bitterness is soft.
En mulighet kan da være å lage et øl basert på Munchnermalt med noe Maris Otter, karbonere lett, bruke tysk humle med lav alfasyre og Wyeast 2042 Danish Lager (skal stamme fra Carlsberg). Viktig å merke seg er at øltypen er relativt lys: bajer er ikke så mørkt som mange tror.