Prøver meg på IPA. Tips mottas med takk.

Pedersen

Norbrygg-medlem
Hallois. Tenkte je sku prøve meg på en egenkomponert IPA. Hva tror dere?

OG 1070
FG sikter på 1015-16
IBU 80
Farge 16EBC

Pale ale malt 84%
Munich  15 EBC 6%
Hvetemalt 6%
Crystallmalt 30-40 EBC 3%

Amarillo 40g 45 IBU 60min
centennial 30g 29 IBU 30min
Cascade 40g 5 IBU 5min
Cascade 40g 1 IBU 1min
Amarillo og centennial 20g av hver til tørrhumle.

Gjær wlp 001
 
Pedersen skrev:
Hallois. Tenkte je sku prøve meg på en egenkomponert IPA. Hva tror dere?

OG 1070
FG sikter på 1015-16
IBU 80
Farge 16EBC

Pale ale malt 84%
Munich  15 EBC 6%
Hvetemalt 6%
Crystallmalt 30-40 EBC 3%

Amarillo 40g 45 IBU 60min
centennial 30g 29 IBU 30min
Cascade 40g 5 IBU 5min
Cascade 40g 1 IBU 1min
Amarillo og centennial 20g av hver til tørrhumle.

Gjær wlp 001

Ville tatt centennial som bitter på 60 min. Cascade på 30 min eller droppet 30 min. Og tatt resten ved 5 min og 1 min. Ville kanskje øket tørrhumlingen litt også :)
 
Rutof skrev:
Pedersen skrev:
Hallois. Tenkte je sku prøve meg på en egenkomponert IPA. Hva tror dere?

OG 1070
FG sikter på 1015-16
IBU 80
Farge 16EBC

Pale ale malt 84%
Munich  15 EBC 6%
Hvetemalt 6%
Crystallmalt 30-40 EBC 3%

Amarillo 40g 45 IBU 60min
centennial 30g 29 IBU 30min
Cascade 40g 5 IBU 5min
Cascade 40g 1 IBU 1min
Amarillo og centennial 20g av hver til tørrhumle.

Gjær wlp 001

Ville tatt centennial som bitter på 60 min. Cascade på 30 min eller droppet 30 min. Og tatt resten ved 5 min og 1 min. Ville kanskje øket tørrhumlingen litt også :)

Det høres good ut det og :)
 
Noen spesiell grunn til at du kjører Amarillo på 60 min? Den gjør seg veldig godt senere i kok og dry hop, men kanskje ikke helt ypperste merke som bitterhumle.

Ellers ville jeg også flyttet mer av IBUen inn til de siste 15 minuttene. Samt hatt en rikelig dryhop.
 
Odland skrev:
Noen spesiell grunn til at du kjører Amarillo på 60 min? Den gjør seg veldig godt senere i kok og dry hop, men kanskje ikke helt ypperste merke som bitterhumle.

Ellers ville jeg også flyttet mer av IBUen inn til de siste 15 minuttene. Samt hatt en rikelig dryhop.

Det samme mener jeg :)
 
Odland skrev:
Noen spesiell grunn til at du kjører Amarillo på 60 min? Den gjør seg veldig godt senere i kok og dry hop, men kanskje ikke helt ypperste merke som bitterhumle.

Ellers ville jeg også flyttet mer av IBUen inn til de siste 15 minuttene. Samt hatt en rikelig dryhop.

Nei ikke noen spesiell grunn, har bare sett i IPA boka til Mitch Steele at den passer som bitter humle også :) men da bytter jeg den ut til en annen bitterhumle og kjører mere amarillo senere, chinook til bitterhumle kanskje, den har jeg liggende.
 
Skal vi se, hva med følgende humleskjema?

Chinook 40g 60min 48IBU
Centennial 45g 15min 21IBU
Amarillo 45g+25g cascade 5min 13IBU
Amarillo 45g+25g cascade 1min 3IBU

40g hver av amarillo og centennial tørrhumle?
 
Tilbake
Topp