"Classic" Lager

Roar A

Norbrygg-medlem
Hei! Er svak for Aass classic  og danske gourmet bryggeriet sin classic. Ønsker å brygge noe i den duren! Noen som kan hjelpe meg med en sammen setning? Gjæren er vel grei og bruke en lager gjær regner jeg med!
Roar
 
Betre seint enn aldri...
Aass sin Classic er flott! Ofte omtala som ein Wiener Lager. Sjekk t.d. BJCP 3A Vienna Lager, for stil.
Sjølv ville eg ha brukt Wienermalt, og ein liten del Münchenermalt, meska på moderat temperatur, bitra til rundt 26 IBU og brukt masse lagergjær.

Lukke til  :biersmile:
 
Jepp! 90/10 er nær kva eg gjer. Sjølv er eg stor fan av Northern Brewer (i alle fall i bånn), men skal du være typerett må du gå for nobelhumle. Hallertauer, Saaz eller Tettnang er gode sorter.
Kan gjerne meske lenger enn 60, men no gjer jo menn gjerne kva menn må gjere...

G
 
Går for mesking på 75 min og 67 grader. Ville du hatt i humle (bitter) ved 60 og resten ved 15 min?
 
Tilbake
Topp