Rauchbier

Finn Berger

Moderator
Jeg var i Bamberg i sommer, og drakk Schenkerla Märzen i bryggeriets egen biergarten:). Jeg kjøpte med noen flasker, men de varer jo ikke evig, og jeg vil gjerne prøve å få til noe så nært originalen som mulig. Nå er jo det vanskelig, siden Schenkerla malter selv, og tørker all malt med bøkeved, men med 70% røykmalt fra BestMalz skulle det likevel ikke være helt håpløst, har jeg forstått.
Nå fikk jeg god hjelp på Bryggselv i dag, og har kokt i hop oppskriften nedenfor på grunnlag av den, men jeg lurer likevel på om noen av dere har erfaringer med dette ølet, og kan kommentere oppskriften min:

Rauchbier
Bergnet til 24 liter ferdig øl:

4.5 kg røykmalt (BestMalz)
0.9 kg pilsnermalt
0.9 kg mørk munich
0.3 kg Caramunich
0.1 kg Carafa 3

50 gr. Hallertauer Mittelfrüh ved 60
20 gr. Hallertauer Mittelfrüh ved 10
(På Bryggselv hadde de brukt Magnum, men jeg liker HM, så jeg tror jeg går for den.)

WLP029 (kølschgjær) ved 16 grader (Har ikke forhold for å bruke lagergjær)
 
Tilbake
Topp