Rebrew - Imperial Stout med kommentarer fra NM

AudunWS

Dommer
Tenkte jeg skulle brygget min Imperial Stout som jeg stilte med i NM på nytt. Dette er en stout som er inspirert av Great Divide Yeti.
Siden jeg fikk noen kommentarer om forbedringspotensiale og kommentaren "Mangler vekt på røstet malt, mer av dette og prøv igjen" så tenkte jeg å ta de på ordet :)

Ut fra sommerskjemaene så mangler den "stout-smak" og røstet preg. Jeg syntes fra før at 3,6% Roasted Barley og 2,8% Black Malt var mer enn nok, men det etterlyses mer.

Ønsker forslag til forbedringer på oppskriften, takk!

Snømann
Batch size 30L
OG 1.091
FG 1.020 (Målt)

Amt Name Type # %/IBU
11,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 77,8 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt -120L (150,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,51 kg Roasted Barley (1500,0 EBC) Grain 3 3,6 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 4 3,5 %
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5 3,5 %
0,40 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 6 2,8 %
0,31 kg Pale Chocolate Malt (600,0 EBC) Grain 7 2,2 %
0,22 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC) Grain 8 1,6 %
60,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 46,4 IBUs
30,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 30,0 min Hop 10 17,8 IBUs
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min Hop 11 8,8 IBUs
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,6 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 13 -


Edit: Link til dommerskjema
http://norbrygg.err.no/norbrygg/media/dommerskjema/8963.pdf
 
Brygget du denne på nytt?



Jeg har en jeg ønsker å piffe litt opp og ser at oppskriftene våre ikke er så forskjellig mtp maltmengdene i allefall. Den ble litt lettdrikkelig og neste gang skal jeg øke på litt med det meste. Det jeg er mest usikker på er humlesammensettingen. Jeg kunne tenkt meg litt mer bitterhet og en del mer smak.



Statistics
Volume: 45 liters
Boil Volume: 46 liters
OG: 1098
BG: 1095
FG: 1023
Alcohol: 9.8 % by vol.
Colour: 95 EBC (Black)
Bitterness: 73 IBU
BU/GU: 0.74

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 10000 g
Wheat Malt 3 EBC 1000 g
Crystal Malt 135 135 EBC 400 g
Roasted Barley 1500 EBC 300 g
Black Malt 1200 EBC 1400 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC 500 g
Flaked Oats 4 EBC 1000 g
Dry Light Extract 8 EBC 3000 g

Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 30 minutes, 85 minute flysparge.

Hops
Northern Brewer 8.9% alpha 150 g 60 minutes
Styrian Golding 5.5% alpha 100 g 15 minutes
Fuggle 4.98% alpha 100 g 15 minutes
Cascade 7.0% alpha 200 g 5 minutes

Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 18 degrees C for 4 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 20 degrees C for 23 days.

Comments:

DME was not added to boil with hops, boiled in 3 liters water and added after first fermentation, IBU will be higher utilized than indicated by beercalc due to lower boil gravity. Approx IBU= 90-100 Tinseth.
 
Den er jo brygget for en stund siden og jeg endte opp med en noe svartere versjon av den første. Ser jo at det kunne vært lurt å forenkle oppskriften ja, men er det rebrew så er det rebrew :)
Halve batchen på fat med eikekuber og resten på flasker. Sliter litt med å få god nok karbonering

11,00 kg Pale Malt 71,6 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt 4,6 %
0,70 kg Roasted Barley 4,6 %
0,60 kg Chocolate Malt 3,9 %
0,50 kg Rye Malt 3,3 %
0,50 kg Wheat, Flaked 3,3 %
0,37 kg Black (Patent) Malt 2,4 %
1,00 kg Muscovado sugar 6,5 %


60,00 g Chinook Boil 60,0 min
40,00 g Chinook Boil 30,0 min
40,00 g Centennial Boil 15,0 min
60,00 g Centennial Boil 5,0 min
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001)
 
Tilbake
Topp