AudunWS
Dommer
Tenkte jeg skulle brygget min Imperial Stout som jeg stilte med i NM på nytt. Dette er en stout som er inspirert av Great Divide Yeti.
Siden jeg fikk noen kommentarer om forbedringspotensiale og kommentaren "Mangler vekt på røstet malt, mer av dette og prøv igjen" så tenkte jeg å ta de på ordet
Ut fra sommerskjemaene så mangler den "stout-smak" og røstet preg. Jeg syntes fra før at 3,6% Roasted Barley og 2,8% Black Malt var mer enn nok, men det etterlyses mer.
Ønsker forslag til forbedringer på oppskriften, takk!
Snømann
Batch size 30L
OG 1.091
FG 1.020 (Målt)
Amt Name Type # %/IBU
11,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 77,8 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt -120L (150,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,51 kg Roasted Barley (1500,0 EBC) Grain 3 3,6 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 4 3,5 %
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5 3,5 %
0,40 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 6 2,8 %
0,31 kg Pale Chocolate Malt (600,0 EBC) Grain 7 2,2 %
0,22 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC) Grain 8 1,6 %
60,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 46,4 IBUs
30,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 30,0 min Hop 10 17,8 IBUs
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min Hop 11 8,8 IBUs
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,6 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 13 -
Edit: Link til dommerskjema
http://norbrygg.err.no/norbrygg/media/dommerskjema/8963.pdf
Siden jeg fikk noen kommentarer om forbedringspotensiale og kommentaren "Mangler vekt på røstet malt, mer av dette og prøv igjen" så tenkte jeg å ta de på ordet
Ut fra sommerskjemaene så mangler den "stout-smak" og røstet preg. Jeg syntes fra før at 3,6% Roasted Barley og 2,8% Black Malt var mer enn nok, men det etterlyses mer.
Ønsker forslag til forbedringer på oppskriften, takk!
Snømann
Batch size 30L
OG 1.091
FG 1.020 (Målt)
Amt Name Type # %/IBU
11,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 77,8 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt -120L (150,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,51 kg Roasted Barley (1500,0 EBC) Grain 3 3,6 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 4 3,5 %
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5 3,5 %
0,40 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 6 2,8 %
0,31 kg Pale Chocolate Malt (600,0 EBC) Grain 7 2,2 %
0,22 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC) Grain 8 1,6 %
60,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 46,4 IBUs
30,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 30,0 min Hop 10 17,8 IBUs
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min Hop 11 8,8 IBUs
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,6 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 13 -
Edit: Link til dommerskjema
http://norbrygg.err.no/norbrygg/media/dommerskjema/8963.pdf