Red Velvet of Chimay - Gjæringskar omstikkes til kar#2 ???

Wishmaster

Norbrygg-medlem
Hei.

Nå har vi gutta prøvd oss på Red Velvet of Chimay fra bryggeland.no; denne er basert på Brewolution's Brewster - men vi har jo bare BeerBrew 60 gen3... Jaja...

Vi endte *ikke* opp med oppskriftens OG, men lavere. Men må si at vørter'n var meget god.
Kunne tenkt å brygge vørterøl da vi smakte på den. :)

Men hvorfor (iflg oppskriften) skal gjærdunken omstikkes til en annen dunk etter 7 dager ??
Det står ingen bakgrunn *hvorfor* - og da må jeg spørre alle dere som har kanskje har vært borti dette.

Hva er grunnen ? Unngå nedfall og grums?
 
Du finner ikke mange her på forumet som anbefaler omstikking før flasking/fating på "normale" øl.
Så hvis Red Velvet er et vanlig øl er det ikke behov for det.
Hvorfor omstikke er vel som du skriver for å minske muligheten til å få med grums.
Men faren for infeksjon øker og man fraråder derfor dette.
 
Ja, ikke rart man blir forvirret når det ikke står noe underlag i oppskrifter...
Dette er vel en mørk Red Ale, og dette er vel noe man får kjøpt på bryggeland.no.

Kanskje jeg får ringe han og spørre hvorfor i all verden påføre ekstra risiko og arbeid for ingenting?
 
Det er ikke så mange absolutter innenfor bryggefaget, derfor vil noen anbefale omstikking, og andre ikke. Men det synes å være konsensius om at omstikking strengt tatt ikke er nødvendig så fremt dere flasker eller kegger innenfor 3-4 uker. Unntaket kan være ved brygging av pils og lagerøl, som kan ha nytte av omstikking, men ikke noe must for denne øltypen heller.
 
Tilbake
Topp