Hei,
Instruksjoner for Nottingham: "Sprinkle the yeast on the surface of 10 times its weight of clean, sterilized (boiled) water at 30-35ºC."
Kan det ha noen fordeler ved å kjøpe flaskevann og bruke dette, istedenfor springvann? I flaskevann er det vel f.eks ikke klor, som det er i springvann (?).
Hvis man kjøper flaskevann, kan man da blande rett i flaskevannet uten å koke det først? Bare varme flasken til romtemperatur+, og så ha det i en steril bolle? For på denne måten å slippe unna koke opp og kjøle ned prosessen? Eller må man alltid koke vann så det er helt sterilt, før man rehydrerer? Uavhengig av om man bruker springvann eller flaskevann? (destillert vann / apotekvann, har jeg skjønt at man skal holde seg unna)
PS! Please ingen diskusjon rundt dette med rehydrering vs bare å pitche tørt . Har pitchet tørt mange ganger. Har lyst til å rehydrere denne gangen.
Instruksjoner for Nottingham: "Sprinkle the yeast on the surface of 10 times its weight of clean, sterilized (boiled) water at 30-35ºC."
Kan det ha noen fordeler ved å kjøpe flaskevann og bruke dette, istedenfor springvann? I flaskevann er det vel f.eks ikke klor, som det er i springvann (?).
Hvis man kjøper flaskevann, kan man da blande rett i flaskevannet uten å koke det først? Bare varme flasken til romtemperatur+, og så ha det i en steril bolle? For på denne måten å slippe unna koke opp og kjøle ned prosessen? Eller må man alltid koke vann så det er helt sterilt, før man rehydrerer? Uavhengig av om man bruker springvann eller flaskevann? (destillert vann / apotekvann, har jeg skjønt at man skal holde seg unna)
PS! Please ingen diskusjon rundt dette med rehydrering vs bare å pitche tørt . Har pitchet tørt mange ganger. Har lyst til å rehydrere denne gangen.