Revet sitronskall hvor mye?

Kold Brygg

Moderator
Skal brygge en Belgisk Pale Ale hvor jeg skal ha i sitronskall, skrelte en organisk sitron med potetskreller som jeg la i fryseren. Lite/ ingenting av det hvite er med.

Jeg lurer på hvor mye av skrellet som anbefales. Fra en hel sitronen? Halvparten? Ønsker kun et lite preg av smaken, skal humles med Citra i tillegg.

Vurderer også korianderfrø, men det blir kanskje litt mye?
 
Skal brygge en Belgisk Pale Ale hvor jeg skal ha i sitronskall, skrelte en organisk sitron med potetskreller som jeg la i fryseren. Lite/ ingenting av det hvite er med.

Jeg lurer på hvor mye av skrellet som anbefales. Fra en hel sitronen? Halvparten? Ønsker kun et lite preg av smaken, skal humles med Citra i tillegg.

Vurderer også korianderfrø, men det blir kanskje litt mye?
Jeg bruker ca 80 gram appelsinskall på en batch med wit (22-23 liter), det gir et hint av sitrusfrukt.

Sitronskall har vel en kraftigere smak vil jeg tro, så kanskje rundt 60 gram? Vanskelig å si, du må bare prøve deg fram.

Med korianderfrø begynner det kanskje å bli litt for likt en wit, men jeg har skjønt at mye er lov i en BPA, så hvem vet..?
 
Jeg bruker ca 80 gram appelsinskall på en batch med wit (22-23 liter), det gir et hint av sitrusfrukt.

Sitronskall har vel en kraftigere smak vil jeg tro, så kanskje rundt 60 gram? Vanskelig å si, du må bare prøve deg fram.

Med korianderfrø begynner det kanskje å bli litt for likt en wit, men jeg har skjønt at mye er lov i en BPA, så hvem vet..?
Tror derfor jeg dropper korianderfrø. Greit å kjenne bidraget fra sitronskall. Legger meg rundt 50 gram så får jeg se hvor mye dette gir.
 
Brukte 1 gram pr liter med *tørkede* appelsinskall, sitronskall og knuste korianderfrø i den Blanc klonen som skal tappes i morgen. Kjennes balansert ut på smakene. Men jeg er sjeldent en som overdriver på tilsetninger, kan nok trygt bruke mer.
 
Tilbake
Topp