Rogalandsmesterskap i Mørkt øl

Ole Nærheim

Fylkesleder
FBArrangement.jpg
Regional flaskekonkurranse kårer både Rogalandsmester og Smaksfavoritt

Høsten er på vei og vi begynner å gravitere mot mer smak, farge og fyldighet. I den anledning inviterer Norbrygg Rogaland til Rogalandsmesterskap i Mørkt øl.

Konkurransen følger Norbryggs NM-regler men det er kun mulig å delta med mørke øl, og er bare åpen for deltakere som er medlem i Norbrygg Rogaland. Siden mørkt øl gjerne er lagret og lagd for en tid tilbake vil alle typer flaske og boks aksepteres. For å unngå å drukne i flasker og korona-koordinering velger vi å sette opp en deltakeravgift på 100,- pr bidrag som går til premier. Det skal leveres inn minst 1 liter i minst 2 beholdere til innledende bedømming, og man må ha 2 ekstra beholdere med minst 1 liter tilgjengelig til eventuell finaledømming på forespørsel.

I tillegg til fagdommerbedømming vil alle øl vurderes til «Smaksfavoritten» hvor dommerne kan legge til side de ordinære typeriktighetskriteriene og velge sin favorittøl som de mener skal få litt spesiell oppmerksomhet. Den som rangeres høyest av dommerne utpekes til «Smaksfavoritten» og brygger får tittelen Norbrygg Rogalands Smaksfavoritt.

Ølene må leveres hos en av våre lokale bryggebutikker, Bryggselv i Stavanger, Altibrygg i Haugesund eller Bryggmann på Ålgård, og vinnerne utpekes på Hjemmebryggeraften i Desember. Det blir ingen mulighet for å sende inn flasker, kun personlig levering på bryggebutikkene.

Frist for innlevering er 13/11 ved butikkens stengetid. Husk korrekt merking av flasker.

Lovlige klasser
Hele klasse 5 og 8 samt 2D, 2E, 2F, 3C, 6D, 9C, 9D, 9E og 11B,
og i tillegg 13A til E basert på forannevnte.

(Tommelfingerregelen er laveste EBC >35.)

Påmelding
TBD
 

Vedlegg

  • image.jpeg
    image.jpeg
    232 KB · Sett: 32
  • image.png
    image.png
    1,4 MB · Sett: 29
Hei
Muligens det er beskrevet noen plass, men hvordan skal flaskene merkes og hva skal evt med av info?
Sigmund
 
Tilbake
Topp