Romsdalsmesterskap i hjemmebrygging 28.11.15

Ser at det for enkelte kan være vanskelig å åpne plakaten i første post. Legger det derfor ut på nytt :)

Romsdalsmesterskap i hjemmebrygging
28.11.15 på Sangens hus, Molde

PROGRAM
17:00 Dørene åpner for deltakere til publikumsfavoritt
18:00 Dørene åpner for publikum
21:00 Kåring av vinnere PF og flaskekonkurransen!

Foredragsholdere blir annonsert senere!

Det konkurreres i "Flaskekonkurranse" og "Publikumsfavoritt".

FLASKEKONKURRANSE
Konkurranse i «typeriktighet», valgfri type øl.
For å delta i flaskekonkurransen må øl leveres inn på forhånd. 2 umerkede flasker a minst 0,33 liter må leveres til en av styremedlemmene (Dan, Læffi og Jarle) senest 21.november kl.20. Bedømming vil bli foretatt av kvalifiserte personer og bedømt etter Norbrygg`s typedefinisjoner.

Pris: Medlemmer; 1 bidrag gratis, deretter 100,- pr bidrag. Ikke medlemmer; 100,- pr bidrag
Påmeldingsfrist: 14.11.15 Innleveringsfrist: 21.11.15 kl 20. 00

PUBLIKUMSFAVORITT
Publikumsfavoritten er en konkurranse der publikum kårer sin favoritt blant ølene som serveres på arrangementet. Alle som er med på arrangementet kan avgi stemme til sine favorittøl. Hjemmebryggere som vil delta med sine øl har selv ansvaret for å servere ølene sine. Hva du legger vekt på når du avgir stemme er helt opp til deg selv (smak, typeriktighet, fin stand, god historie, hyggelig brygger eller noe annet).
Deltagere som stiller ut øl må ha med minst 5 liter av hvert øl. Deltar du med et øl, kommer du gratis inn på arrangementet hvis du er medlem av Romsdal Hjemmebryggerlaug. Du må selv ha med serveringsutstyr og andre ting du trenger (vi stiller med glass). Du er ansvarlig for at ølet er klart til servering senest kl. 18.00 på arrangementsdagen.

Pris: Medlemmer; 1 bidrag gratis, deretter 100,- pr bidrag. Ikke medlemmer; 100,- pr bidrag
Påmeldingsfrist: 14.11.15

Garo Brygg og Vinbua har stand med salg av utstyr og råvarer!

Inngang publikum: kr 200,- for ikke-medlemmer, 100.- for medlemmer. Medlemskap i lauget koster 200,- , og gjelder ut 2016. Betales ved inngang eller ved innlevering til flaskekonkurransen.

BRA PREMIER!

PÅMELDING: via link, se lenger opp i denne tråden.

Arr: Romsdal Hjemmebryggerlaug
 
Sammendrag fra Romsdalmesterskap i hjemmebrygging 28.1.2015


Her kommer resultater fra en fantastisk kveld på sangenes hus i Molde, hvor første gang Romsdalmesterskap i hjemmebrygging foregikk. Konkurransen var delt opp i to og den ene var en flaske konkurranse hvor 2 øldommere gjorde en suveren jobb hvor de bedømte 25 øl på typeriktighet. Ølet var innlevert 2 uker før arrangementet så de fikk tid å smake, lukte og vurdere ølet.


Takk til Øystein Berge og Helene Orrem som tok på seg denne jobben og som fikk bedømt ølet. Ølet som innlevert holdt et meget høyt nivå i følge dommerne og den beste hadde hele 45 poeng av 50 mulige som er fremragende. og det står beskrevet i poeng guiden som ”Eksepsjonelt typeriktig, lite eller ingen forbedring kreves”. Vinnerne ble annonsert på arrangementet med heder og ære + gavekort fra sponsorer.


Vinnerne flaske konkurranse 2015 ble:


1 Plass: Leif Arne ”Læffi” Johansen og Runar Avset -Gavekort fra Garo Brygg på 2000,-

2 Plass: Jarle Tørresen - Gavekort fra Garo Brygg på 1000,-

3 Plass: Leif Ketil Kleivenes - Gavekort fra Garo Brygg på 500,-Del 2 av mesterskapet foregikk på arrangementets dag hvor de 40 betalende publikum fikk smake på totalt 18 forskjellige øl laget av 12 dedikerte hjemmebryggere. Dette var innen de fleste typer øl og her var det mye godt øl. Konkurransen foregikk ved at all øl hadde et tildelt nr. og hver enkelt publikum fikk tildelt 3 sjetonger ved inngangen i tillegg til et smakskort med mulighet for 1 smaksprøve pr øl på 1 dl. De fikk da selv vurdere hvor mange sjetonger ølet de likte, skulle få i en lukket beholder. Dette var trossalt en konkurranse hvor vinneren vinner både heder og gode premier. Tiden ble kort og en måtte utvide smaketiden til 3 timer slik at en fikk smake seg igjennom alle ølene som var stilt ut.


Beholderne ble tatt inn av Hans Arne Rausand, Kristin Gåseide fra sponsor Vinbua og Steinar Storbukt fra sponsor Garo brygg. Disse fikk da telt opp antall sjetonger og utropt en vinner i PF konkurransen .


Vinnerne Publikumsfavoritten 2015 ble:


1 Plass: Stephen Miller - Gavekort fra Garo Brygg på 2000,-

2 Plass: Robert André Rishaug - Gavekort fra Vinbua på 1000,-

3 Plass: Denne ble delt likt mellom 3 vinnere som hadde like mange sjetonger:

3.1. Jarle Tørresen - Gavekort fra Vinbua på 200,-

3.2. Lars Gunnar Angvik - Gavekort fra Vinbua på 200,-

3.3. Dan Marriot Pedersen og Øystein Berge - Gavekort fra Vinbua på 200,-


I tillegg ble det trekt ut et gavekort på 300,- fra Garo Brygg til en av de som betalte inn, i tillegg ble det trukket ut diverse ølglass som sponsor Tapp og Kork stilte med som premie. Vinnerene i begge konkurransene fikk også med seg 1 ølglass fra Tapp og Kork.


Takk til alle sponsorer og frivillige som gjorde arrangementet mulig: Garo Brygg, Vinbua, Tapp og Kork, og Norbrygg
 
Tilbake
Topp