Hei,
Trenger råd mtp på mitt Kinaprodusert konisk gjærkar (60L) som en gang i tiden ble solg av "rutof" her i forumet. Jeg fikk den ubrukt og med en del sveisseoljerester. skrubbet hele fatet med en stainless steel power cleaner (https://eshop.wuerth.de/Product-cat...aner/14013007080201.cyid/1401.cgid/en/US/EUR/) 3 ganger og vasket i tillegg med flere runder PBW. Til slutt penslet alt med ufortynnet starsan som syrebehandling.
Laget nu 5 batcher med øl og få alltid et problem: rimelig sterkt diazetyl smak og lukt etter ca 2 uker i fatet. Smaken og lukten forsvinner ikke med tiden (opptil 2 uker diazetyl-rest). Er ikke 100% sikkert at det er diazetyl, men beskrivelsen (gammel smøraktig) passer med det jeg leser på nett.
Øllene var en "standart" IPA med US05 og OG av 1.045-1.060, utgjæringene rund 1.012. Gjært på 20C i temp.-kontrollert gjærskap. Identisk øl (samme batch malt, samme OG på vorter, samme batch gjær) ble bra i speidel plast-gjærkar.
Før jeg produsere enda en dårlig batch, har noen her et forslag hva jeg burde gjøre med det koniske fatet? Kunne evtl rengjøringen ikke har vært bra nok? Burde det f.eks. syrebehandles med sterkt HCl? (Da jeg fikk tanken var det noe overflaterust på utsiden, men fant ingenting på insiden).
Hilsen, litt fortvilt brygger
Trenger råd mtp på mitt Kinaprodusert konisk gjærkar (60L) som en gang i tiden ble solg av "rutof" her i forumet. Jeg fikk den ubrukt og med en del sveisseoljerester. skrubbet hele fatet med en stainless steel power cleaner (https://eshop.wuerth.de/Product-cat...aner/14013007080201.cyid/1401.cgid/en/US/EUR/) 3 ganger og vasket i tillegg med flere runder PBW. Til slutt penslet alt med ufortynnet starsan som syrebehandling.
Laget nu 5 batcher med øl og få alltid et problem: rimelig sterkt diazetyl smak og lukt etter ca 2 uker i fatet. Smaken og lukten forsvinner ikke med tiden (opptil 2 uker diazetyl-rest). Er ikke 100% sikkert at det er diazetyl, men beskrivelsen (gammel smøraktig) passer med det jeg leser på nett.
Øllene var en "standart" IPA med US05 og OG av 1.045-1.060, utgjæringene rund 1.012. Gjært på 20C i temp.-kontrollert gjærskap. Identisk øl (samme batch malt, samme OG på vorter, samme batch gjær) ble bra i speidel plast-gjærkar.
Før jeg produsere enda en dårlig batch, har noen her et forslag hva jeg burde gjøre med det koniske fatet? Kunne evtl rengjøringen ikke har vært bra nok? Burde det f.eks. syrebehandles med sterkt HCl? (Da jeg fikk tanken var det noe overflaterust på utsiden, men fant ingenting på insiden).
Hilsen, litt fortvilt brygger