Sitter å tenker ut en Rugøl oppskrift og jeg trenger litt innputt. Brygger 8 liter fordi det er et prøveprosjekt, men jeg er veldig usikker på alt av det jeg har valgt av ingredienser, spesielt gjæren og humlen. Leste at man skal prøve å komme litt lavt når det kommer bitterhet og kom ikke på noe annet enn Saaz. Help anyone? :attevar:
Volume: 8 liters
OG:
FG: 1050
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.6 Fermentables
Pale Malt 7 EBC, 1000 grammes
Rye Malt 6 EBC, 500 grammes
Munich Malt 20 EBC, 300 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes
Hops
Saaz 2.8% alpha 30 grammes 45 minutes
Saaz 2.8% alpha, 20 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew WB-06
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 10 degrees C for 7 days.