Session IPA

...Uansett enklest å droppe tørrhumle... hvis man vil gjøre det enkelt... :)
Det enkleste (og ofte rimeligste), er å kjøpe øl i butikk :)
Deretter rangerer jeg tørrhumling og oppvarming av skyllevann.
Det er mye som gjøres unødvendig komplisert, og jeg jobber selv kontinuerlig for å forbedre egne teknikker uten å komplisere prosessene. Tørrhumling er en av prosessene som innfrir på begge områder
 
Hvis det som regel går bra å bare helle litt humle oppi så er jo det ikke mye arbeid, men jeg vil ikke ha humlerester i ølet jeg tapper. Hvis jeg fester en humlepose til slangen når jeg tar det over i "tappekaret", vil det ikke lett tette seg? Man må jo feste posen på et vis også, nei jeg prøver tørrhumling senere tenker jeg. :)

Men hvis man koker humleposen så skulle det bli det samme som å helle humle rett i brygget... nei jeg vet ikke, ser det er vanlig på mange ølsett.
 
Hvis det som regel går bra å bare helle litt humle oppi så er jo det ikke mye arbeid, men jeg vil ikke ha humlerester i ølet jeg tapper. Hvis jeg fester en humlepose til slangen når jeg tar det over i "tappekaret", vil det ikke lett tette seg? Man må jo feste posen på et vis også, nei jeg prøver tørrhumling senere tenker jeg. :)

Men hvis man koker humleposen så skulle det bli det samme som å helle humle rett i brygget... nei jeg vet ikke, ser det er vanlig på mange ølsett.

du skall aldri koke humleposen, her har det blitt en missoppfatning. det som finn mener er att han koker den posene (som jeg linket til lenger opp) før han tapper fra karet. Når du koker denne posen så har du desinfisert den. posen som inneholder humle skall du ikke koke. Att bruke en humlepose, koke denne, helde humle oppi og sen stoppe denne ned i gjæringskar vill fungere fint.
 
Mulig jeg har litt fobi for bakterier. Når det kommer til væske det er alkohol i. :)

Bruker man samme mengde humle når man bruker humlepose ved tørrhumling?
 
Mulig jeg har litt fobi for bakterier. Når det kommer til væske det er alkohol i. :)

Bruker man samme mengde humle når man bruker humlepose ved tørrhumling?
Det sies at humleposen gjør at utnyttelsen av humlen synker litt. Kommer vel an på hvor løst humlen ligger i posen. Jeg bruker ikke lenger humlepose når jeg tørrhumler, humlen synker pent ned innen jeg tapper.
 
Sist redigert:
Jeg har tidligere brygga denne: Make Your Best Session IPA med godt resultat. Den er uten tørrhumle.

Hvis du er redd for humlerester i det ferdige ølet kan du forsøke å sette karet kaldt, helst rundt 1-2 grader, i noen dager. Da vil humle og trub legge seg på bunnen, under kranen på karet.
 
Det sies at humleposen gjør at utnyttelsen av humlen synker litt. Kommer vel an på hvor løst humlen ligger i posen. Jeg bruker ikke lenger humlepose når jeg tørrhumler, humlen synker pent ned innen jeg tapper.

Bekreftes her: http://scottjanish.com/examination-...s-for-achieving-maximum-hop-aroma-and-flavor/
Jeg har tidligere brygga denne: Make Your Best Session IPA med godt resultat. Den er uten tørrhumle.

Hvis du er redd for humlerester i det ferdige ølet kan du forsøke å sette karet kaldt, helst rundt 1-2 grader, i noen dager. Da vil humle og trub legge seg på bunnen, under kranen på karet.

Men hvis du skal flaske, går vel ikke det? Vil du ikke da ha sendt gjæren i dvale, og fått den til å bunnfelle seg? (Har ingen erfaring med det, jeg har aldri funnet det nødvendig - eller giddet:) - å kjøle ned.)
 
Men hvis du skal flaske, går vel ikke det? Vil du ikke da ha sendt gjæren i dvale, og fått den til å bunnfelle seg? (Har ingen erfaring med det, jeg har aldri funnet det nødvendig - eller giddet:) - å kjøle ned.)

Ja, det er riktig. Dette er noe jeg har begynna med etter jeg begynte med fat og gjæring under trykk.

Brukte ikke denne metoden da jeg flasket øl av de grunnene du nevner der.
 
Men hvis du skal flaske, går vel ikke det? Vil du ikke da ha sendt gjæren i dvale, og fått den til å bunnfelle seg? (Har ingen erfaring med det, jeg har aldri funnet det nødvendig - eller giddet:) - å kjøle ned.)
Det går stort sett helt fint. Det eneste jeg har hatt problemer med er veldig sterke øl, og da tror jeg ikke kjølinga er problemet.
 
Ja, det er riktig. Dette er noe jeg har begynna med etter jeg begynte med fat og gjæring under trykk.

Brukte ikke denne metoden da jeg flasket øl av de grunnene du nevner der.
Det går stort sett helt fint. Det eneste jeg har hatt problemer med er veldig sterke øl, og da tror jeg ikke kjølinga er problemet.

Der kan man se:). Teori og praksis stemmer altså ikke helt overens - kanskje? Det kommer vel - i følge teorien - an på om du kjøler ned brått ("kræsjkjøler") eller om du senker temperaturen gradvis, slik du skal gjøre hvis du skal kaldlagre et lagerøl etter å ha satt det opp for en diacetylrast?
 
Der kan man se:). Teori og praksis stemmer altså ikke helt overens - kanskje? Det kommer vel - i følge teorien - an på om du kjøler ned brått ("kræsjkjøler") eller om du senker temperaturen gradvis, slik du skal gjøre hvis du skal kaldlagre et lagerøl etter å ha satt det opp for en diacetylrast?
Mulig, jeg har alltid satt kjøleskapet på null og latt det ta det derfra.
 
Takk for interessant link. Den spares for nærmere studier senere. Ser det er mange muligheter for å koke og gjære bort mye god og dyr humle.... ;-)

Ja - men på den annen side er man jo nesten nødt til å bruke humle. Og det merkelige er jo at man får både smak og aroma når man gjør det:).
 
Tilbake
Topp