Råøl?
Mesk ved 70C i to timer. Bruk 2 gr / liter med valgfri C-humle i whirlpool i 30 minutt ved 78C. Da får du ørlite bitterhet og godt med aroma og smak fra humla også. Einelogen trekker jeg en time på 75C, kun ytterste tynne greiner og minst mulig bark og bær.
Jeg sitter å nipper på et øl, som har blitt en av mine favoritter,
Hornindalkveik på en enkel girst av ca 90-93 % pilsmalt og resten hvetemalt.
Jeg har prøvd flere ulike humler, men for min del er Rakau perfekt. 20-30-20 gr-20-10-0 min.
Det gir et nydelig øl som er friskt, passe tørt og lett syrlig med tydelig sitruskarakter, noe Gjernes også skal bidra med.
Kan anbefales
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.