Hei. Veldig ny på forumet her. Har lest en del av postene , men ikke funnet noe av det som jeg opplevde i går under brygging. Jeg begynte med brygging i November i fjor. Det har vært litt prøving og feiling. Stort sett de vanlige problemene som vi alle har når vi er nye i gamet. Har stort sett holdt meg til ferdige ølsett fra Vestbrygg og en oppskrift jeg fikk av en annen brygger. Men i går skulle vi brygge en helt egen oppskrift. Vi fant ut at vi skulle lage noe helt eget. Brukte beersmith til å konstruere en øl vi har basert på en pilsner.
Dette ble det 14.brygg jeg har laget. Alltid BIAB
Det som skjedde. Hadde 8.15kg malt og gikk for 24liter vann til mesking. Nesten 3 liter pr kilo. Vi fikk til en god temperatur på nesten steady 65,4 grader. Jeg har for vane å røre litt i mesken, vente litt og måle. Da har liksom vannet fått sirkulert litt. Uansett. Ved endt mesking som havnet på 70 min pga at vi ventet på skyllevannet skulle bli varmt nok så tok vi en måling med refraktometer og hydrometer. Tallene ble sjekket via beersmith. Begge gav oss 1056-1058.
Så i og med at vi hadde pilsnermalt så har jeg hørt at dette skal koke i 1,5 time, vi skylte malten ved å la skyllevannet renne igjennom en hjemmelaget silbotn( bruker risten vi fikk med krabbekokeren, som jeg legger meskeposen oppi og skyller vannet gjennom) og begynte å koke. Alt gikk etter oppskrift. Men så.... Etter endt kjøling tok jeg en ny sjekk med hydrometer. Og da fikk jeg 1056. Altså ingen endring på 1,5 time. Til tross for at vi begynte på 27,5 liter og endte opp med 24,5.
Nå er ikke 1056 dårlig, men jeg stusser over at det ikke forandret seg når vannet fordamper og sukkeret blir igjen??
Så folkens.. Why???
Dette ble det 14.brygg jeg har laget. Alltid BIAB
Det som skjedde. Hadde 8.15kg malt og gikk for 24liter vann til mesking. Nesten 3 liter pr kilo. Vi fikk til en god temperatur på nesten steady 65,4 grader. Jeg har for vane å røre litt i mesken, vente litt og måle. Da har liksom vannet fått sirkulert litt. Uansett. Ved endt mesking som havnet på 70 min pga at vi ventet på skyllevannet skulle bli varmt nok så tok vi en måling med refraktometer og hydrometer. Tallene ble sjekket via beersmith. Begge gav oss 1056-1058.
Så i og med at vi hadde pilsnermalt så har jeg hørt at dette skal koke i 1,5 time, vi skylte malten ved å la skyllevannet renne igjennom en hjemmelaget silbotn( bruker risten vi fikk med krabbekokeren, som jeg legger meskeposen oppi og skyller vannet gjennom) og begynte å koke. Alt gikk etter oppskrift. Men så.... Etter endt kjøling tok jeg en ny sjekk med hydrometer. Og da fikk jeg 1056. Altså ingen endring på 1,5 time. Til tross for at vi begynte på 27,5 liter og endte opp med 24,5.
Nå er ikke 1056 dårlig, men jeg stusser over at det ikke forandret seg når vannet fordamper og sukkeret blir igjen??
Så folkens.. Why???