Hei.
Brygger en Nelson Pale Ale
Oppskriften:
5 % alkohol , |OG 52, FG 11 slutt volum 25 liter
Vi klarte:
5 % alkohol, OG 50 , FG 09 slutt volum 26 liter.
Plopping stoppet etter 8 dager, vi målte allerede da SG på 09. Synes dette var fort gjort.., men har latt den stå til 2 uker uansett. Vi tilsatte humle etter 7 dager i gjæringskar. Denne humlen la seg i toppen, vi turte ikke å røre den ut.
Jeg har noen spm:
At vi ikke traff 100% på OG og FG, vil dette ha noe å si på slutt produktet ?
At SG/FG allerede var oppnådd etter 8 dager, hva vil dette si for slutt produktet ?
Humlen som la seg på toppen, burden den ha vært rørt ut ?
Stikke om i nytt kar og la stå noen dager, eller rett på flaske ?
Og ikke minst. Vi skal tappe ølet i morgen. Tanken er å stikke det over i nytt kar med sukkerlake, for så å tappe det på flasker. Ville dere ha silt det som tappes over nytt kar ? Eller mister man humlen da..., skal denne være med i flaskene ?
Mange spm
Mvh
Bjarne
Brygger en Nelson Pale Ale
Oppskriften:
5 % alkohol , |OG 52, FG 11 slutt volum 25 liter
Vi klarte:
5 % alkohol, OG 50 , FG 09 slutt volum 26 liter.
Plopping stoppet etter 8 dager, vi målte allerede da SG på 09. Synes dette var fort gjort.., men har latt den stå til 2 uker uansett. Vi tilsatte humle etter 7 dager i gjæringskar. Denne humlen la seg i toppen, vi turte ikke å røre den ut.
Jeg har noen spm:
At vi ikke traff 100% på OG og FG, vil dette ha noe å si på slutt produktet ?
At SG/FG allerede var oppnådd etter 8 dager, hva vil dette si for slutt produktet ?
Humlen som la seg på toppen, burden den ha vært rørt ut ?
Stikke om i nytt kar og la stå noen dager, eller rett på flaske ?
Og ikke minst. Vi skal tappe ølet i morgen. Tanken er å stikke det over i nytt kar med sukkerlake, for så å tappe det på flasker. Ville dere ha silt det som tappes over nytt kar ? Eller mister man humlen da..., skal denne være med i flaskene ?
Mange spm
Mvh
Bjarne