Finn Berger
Moderator
Jeg var på Strømmen i går og henta en ladning ymse greier som jeg hadde bestilt, bl.a. litt Simpson's brown malt - det var litt tynt med den malttypen da jeg så over beholdninga. Brown malt er brown malt, tenkte jeg, og kikka ikke så nøye på spesifikasjonene.
Men da jeg pakka opp, så det jeg hadde fått mer ut som sjokomalt enn som brown malt - som jo faktisk ikke er så veldig mørkt; det har normalt mellom 130 og 180 EBC. Så jeg sjekka, og ganske riktig: Simpson's Brown Malt har 560 EBC.
Vel, Simpson's er generelt godt, og det er dette sikkert også. Det skal bli artig å teste det. Men det vil være litt vågalt å bruke det på samme måte som vanlig brown malt; mengden skal nok justeres ned. På den annen side har det sikkert interessante muligheter som et slags lyst sjokomalt?
Er det noen som har prøvd det?
Men da jeg pakka opp, så det jeg hadde fått mer ut som sjokomalt enn som brown malt - som jo faktisk ikke er så veldig mørkt; det har normalt mellom 130 og 180 EBC. Så jeg sjekka, og ganske riktig: Simpson's Brown Malt har 560 EBC.
Vel, Simpson's er generelt godt, og det er dette sikkert også. Det skal bli artig å teste det. Men det vil være litt vågalt å bruke det på samme måte som vanlig brown malt; mengden skal nok justeres ned. På den annen side har det sikkert interessante muligheter som et slags lyst sjokomalt?
Er det noen som har prøvd det?