Simpson's Brown Malt

Finn Berger

Moderator
Jeg var på Strømmen i går og henta en ladning ymse greier som jeg hadde bestilt, bl.a. litt Simpson's brown malt - det var litt tynt med den malttypen da jeg så over beholdninga. Brown malt er brown malt, tenkte jeg, og kikka ikke så nøye på spesifikasjonene.

Men da jeg pakka opp, så det jeg hadde fått mer ut som sjokomalt enn som brown malt - som jo faktisk ikke er så veldig mørkt; det har normalt mellom 130 og 180 EBC. Så jeg sjekka, og ganske riktig: Simpson's Brown Malt har 560 EBC:p.

Vel, Simpson's er generelt godt, og det er dette sikkert også. Det skal bli artig å teste det. Men det vil være litt vågalt å bruke det på samme måte som vanlig brown malt; mengden skal nok justeres ned. På den annen side har det sikkert interessante muligheter som et slags lyst sjokomalt?

Er det noen som har prøvd det?
 
Drar opp denne igjen da jeg stussa over det samme da jeg skulle bestille malt til https://homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/the-kernel-imperial-brown-stout-london-1856/

Simpson var jo mer enn dobbelt så mørk som Thomas Fawcet og Crisp. Strømmen var tom for Crisp så da bestilte jeg fra Brewshop igjen
Skal jo tross alt være litt mengder her så hadde vært litt vågalt om jeg skulle gå for Simpson sin
Kan vel knapt nok kalles samme malt, og ser jo også de kaller det et kaffemalt..


Bairds brown malt som oppskriften sier er jo enda lysere så spørs om ikke også TF sin ble for mørk :rolleyes:
 
Tilbake
Topp