Jeg har et lite ekspriment på gang. I et forsøk på å bli litt bedre kjent med råvarer og hvordan spesielt humle fungerer har jeg laget en oppskrift på en single hop, single malt IPA.
Ser for meg følgende oppskrift:
Batchstørrelse på flaske: 30 liter
Batchstørrelse i mesk: 40-45 liter (justerer med skylling til jeg har en OG jeg er fornøyd med)
Batchstørrelse til kok: 35 liter
Malt: 9kg Maris Otter (hvilket skal gi en OG på ca 1.065 ved 70% utbytte)
Humleprogram (skal iflg Brewpal gi en IBU på 86)
Centennial (11%) 50 g 90 m
Centennial (11%) 25 g 60 m
Centennial (11%) 25 g 30 m
Centennial (11%) 25 g 15 m
Centennial (11%) 25 g 5 m
Centennial (11%) 25 g 1 m
Centennial (11%) 25 g tørrhumling etter 6-7 dager
Gjær: WLP001 California (tenker tre rør her)
Jeg er litt usikker på humlesamensetningen spesielt og hvor mange rør jeg trenger med gjær. Lurer også på hvordan fylden i ølet blir med kun Maris Otter.. Ser at det anbefales å bruke litt f.eks. crystal for mer fylde, men jeg har lyst å se hvordan det blir med kun en type.
Synspunkter tas mot med takk
Ser for meg følgende oppskrift:
Batchstørrelse på flaske: 30 liter
Batchstørrelse i mesk: 40-45 liter (justerer med skylling til jeg har en OG jeg er fornøyd med)
Batchstørrelse til kok: 35 liter
Malt: 9kg Maris Otter (hvilket skal gi en OG på ca 1.065 ved 70% utbytte)
Humleprogram (skal iflg Brewpal gi en IBU på 86)
Centennial (11%) 50 g 90 m
Centennial (11%) 25 g 60 m
Centennial (11%) 25 g 30 m
Centennial (11%) 25 g 15 m
Centennial (11%) 25 g 5 m
Centennial (11%) 25 g 1 m
Centennial (11%) 25 g tørrhumling etter 6-7 dager
Gjær: WLP001 California (tenker tre rør her)
Jeg er litt usikker på humlesamensetningen spesielt og hvor mange rør jeg trenger med gjær. Lurer også på hvordan fylden i ølet blir med kun Maris Otter.. Ser at det anbefales å bruke litt f.eks. crystal for mer fylde, men jeg har lyst å se hvordan det blir med kun en type.
Synspunkter tas mot med takk