Grainnvargen
Norbrygg-medlem
Etter ca 10 brygg i laget, så skal vi forsøke oss på vår første pils.
Vørteren lages i en Speidel 50 liter. Vi har brukt å oppskalere litt slik at vi får ca 60 liter vørter av den. Etter planen skal den ha en OG 1.054 og havne ut på 1.014 når den er ferdig.
Har satt en starter av tre rør med WLP800 på fire liter med DME i to omganger. I forhold til MrMalty skal det være tilstrekkelig.
Men så har jeg et par spørsmål som jeg håper dere kan hjelpe meg med. Vi har en spiralkjøler så det er begrenset hvor langt ned vi kommer i temp. Skal vi da vente til vi kommer ned til ca 10 grader før gjæren tilsettes?
Vi har brukt en mørtelvisp til å få inn O2 med godt resultat på ale-typene vi har laget.. Har ikke O2 utstyr (enda), så skal jeg vente med å røre inn luft til temperaturen har kommet ned? Hvordan løses dette blant dere?
Ut i fra det jeg har lest så trengs det tre-fire uker med gjæring på fat før den har gått helt ut. I denne perioden, skal den være på 10-12 grader hele tiden?
fint om noen kan hjelpe til her.
Vørteren lages i en Speidel 50 liter. Vi har brukt å oppskalere litt slik at vi får ca 60 liter vørter av den. Etter planen skal den ha en OG 1.054 og havne ut på 1.014 når den er ferdig.
Har satt en starter av tre rør med WLP800 på fire liter med DME i to omganger. I forhold til MrMalty skal det være tilstrekkelig.
Men så har jeg et par spørsmål som jeg håper dere kan hjelpe meg med. Vi har en spiralkjøler så det er begrenset hvor langt ned vi kommer i temp. Skal vi da vente til vi kommer ned til ca 10 grader før gjæren tilsettes?
Vi har brukt en mørtelvisp til å få inn O2 med godt resultat på ale-typene vi har laget.. Har ikke O2 utstyr (enda), så skal jeg vente med å røre inn luft til temperaturen har kommet ned? Hvordan løses dette blant dere?
Ut i fra det jeg har lest så trengs det tre-fire uker med gjæring på fat før den har gått helt ut. I denne perioden, skal den være på 10-12 grader hele tiden?
fint om noen kan hjelpe til her.