1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Skal du brygge Single Hop? Look no further

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 21 Sep 2017.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    1-2-3 Kaller jeg basen. Den faller innenfor en APA på alle punkter.

    OG: 1.052-1.055. FG: Det den blir

    Maltbase:

    94% Pale
    3% 120EBC
    3% 20EBC

    Humle:

    1g/l @ 10 min
    2g/l @ WP
    3g/l @ Tørrhumle
    Bitter til totalt 30-35 IBU. Eller bare ønsket IBU, du er sjefen.

    Safe bet på gjær: US-05. Eller min favoritt WLP041

    Dritenkelt. Godt. Helt streit.

    Dette gjelder amerikanske-ish "IPA"-type humler.
     
    #1 Miguel, 21 Sep 2017
    Sist redigert: 21 Sep 2017
    JEG, ThomasSt, caap86 og 7 andre liker dette.
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvorfor 31 IBU og ikke 30?
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Haha si det. Jeg tror kanskje det var fordi for å bruke en hel 100-g pakke en gang way back så ble det 31, hvis jeg skulle holde på 1-2-3, uten å kaste noe, Men 30-35 er helt prima det.
     
    loebrygg liker dette.
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Uansett så blir det ikke dårlig øl hvis man slingrer litt. Men å ha noe solid å gå ut ifra når man lager en oppskrift er alltid greit.

    Sen edit: Editerte hovedinnlegget mitt.
     
  5. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har laget mange APA i det siste der jeg har kjørt noe likt humleskjema. Bruker alltid to (ulike) pakker humle (+ egen bitterhumle for justering, pleier å kjøre IBU til ca 40). For 32 liter kok bruker jeg 30+30 gram på 10 min, 30+30 på 0/WP, samt 40+40 tørrhumle.
    Sånn i prosent ligger jeg vel i noe oveforbruk i humle og bitterhet i forhold til ditt oppsett, men tross det har jeg i det siste tenkt at det er litt lite "smak" av humle. Har vurdert å gå over til en mer "Gahrsk" humleskjema med humle på 15 og 2 min. Forestiller meg at man da får mer "smak", men gjerne mindre "nese" (som kan kompenseres i tørrhumlingen).
    Kommentarer til det?
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Kok gir smak men mindre nese. Man koker jo bort oljene, men ikke alle oljene er like ømfintlige for koketemp. Føler selv at det som skjer mellom distinkt nese og smak skjer i WP. Der kan du hente ut mye godt.
     
  7. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  8. KeikoTheFish

    KeikoTheFish
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Hvordan blir humlepreget på denne?
     
  9. Sløvpeis

    Sløvpeis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har en haug humleresten i frysen jeg må bruke opp. Kan vel ta litt av hvert nedi her, eller fucker det alt opp?
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Eneste det fucker opp er vel konseptet «single hop». Så det er jo bare å kjøre på.
     
  11. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Kommer ann på hva du er ute etter. Jeg liker en moderne US IPA slik.
     
    KeikoTheFish liker dette.

Del denne siden