Hei.
Jeg hadde mitt første brygg igår. Pale Ale, pakke fra Ølbrygging.no
I oppskriften står det mesketid 60 min, utvask på 78 og koketid 60 min.
Beer brew 30 Automatikk har som dere sikkert vet sine forprogrammerte faser, der utvask ligger inne som fase 2 med 60 min på 78 grader hvor man skal sirkulere vørtelen.
Hvor vanlig er det å ha utvask i 60 min? Jeg har inntrykk av at man etter mesk, løfter silkaret og skyller når man øker temp på vørtel til 100 grader. Hvorfor står ikke det da ikke i oppskriften at man skal skylle i 60 min? Men det er vell bare en fordel å sirkulere vørtel lenge å få løst opp sukker?
Jeg hadde mitt første brygg igår. Pale Ale, pakke fra Ølbrygging.no
I oppskriften står det mesketid 60 min, utvask på 78 og koketid 60 min.
Beer brew 30 Automatikk har som dere sikkert vet sine forprogrammerte faser, der utvask ligger inne som fase 2 med 60 min på 78 grader hvor man skal sirkulere vørtelen.
Hvor vanlig er det å ha utvask i 60 min? Jeg har inntrykk av at man etter mesk, løfter silkaret og skyller når man øker temp på vørtel til 100 grader. Hvorfor står ikke det da ikke i oppskriften at man skal skylle i 60 min? Men det er vell bare en fordel å sirkulere vørtel lenge å få løst opp sukker?