Hei!
Eg har lest om folk som stopper og tappe ut vørter fra meska når SG når ca. 8-10. For og så fylle på med vatn til ønska kokevolum er oppnåd.
Dette nemast når det er snakk om kontinuerlig skylling, og skal vere forebyggende mot å få tanniner og garvesyre i vørteren.
Har det noke for seg i praksis?
Og er det slik at parti skylling ikkje vil trekke ut tanniner og garvesyre, siden SG vil vere relativ høg på begge uttappinger?
Eg har til nå ikkje stoppa skyllinga før kokevolum er nåd. Og eg har også prøvd eit par batcher med partiskylling uten å merke noke spesiel forskjell.
I dag prøvde eg å stoppa uttappinga på ca.10. var ikkje særlig praktisk med hydrometer, så kanskje det blir refraktometer på meg.
Kjekt om deko kan dele nokre tankter og erfaringer rundt dette.
Eg har lest om folk som stopper og tappe ut vørter fra meska når SG når ca. 8-10. For og så fylle på med vatn til ønska kokevolum er oppnåd.
Dette nemast når det er snakk om kontinuerlig skylling, og skal vere forebyggende mot å få tanniner og garvesyre i vørteren.
Har det noke for seg i praksis?
Og er det slik at parti skylling ikkje vil trekke ut tanniner og garvesyre, siden SG vil vere relativ høg på begge uttappinger?
Eg har til nå ikkje stoppa skyllinga før kokevolum er nåd. Og eg har også prøvd eit par batcher med partiskylling uten å merke noke spesiel forskjell.
I dag prøvde eg å stoppa uttappinga på ca.10. var ikkje særlig praktisk med hydrometer, så kanskje det blir refraktometer på meg.
Kjekt om deko kan dele nokre tankter og erfaringer rundt dette.