Solbær i imp stout

Jeg har en stout som står til gjæring og har lyst til å smakssette denne med solbær fra egen hage når brygget er ferdig utgjæret. Er det noen som har erfaring med bruk av solbær?

- Er det noen spesiell infeksjonsfare ved tilsetning Solbær? Hvis det er nødvendig kan jeg knuse bærene til puré og koke det?
- Hvilken mengde må til for å få tydelig smak av solbær? Brygget er 23l og OG er 1.090. (Skal også tilsette noe sukker)
 
Har satt en juleøl. Brukte da solbærsirup før på 15 min kok. Halvliter på 20 liter batch. Aner ikke hvordan det ble, enda ;)
 
Har tilsatt bær etter at brygget er ferdig gjæret
Har brukt frosne bær, og kokt.
Neste gang eg gjør dette så ska eg sile saften gjennom et fint filter og koke saften på nytt
Har brukt stavmikser for å knuse bær.
Usikker på mengde, men er jo bare å dele opp i to gjæringsfat og teste.
Men har brukt ca 200 gram pr liter med bringebær og det ble mye.
 
Frys bærene, tin dem i et rent gjæringskar og stikk ølet om til dette. Vil du bevare mest milig av aromaen i bærene bør du ikke koke. I et så sterkt øl som imperial stout, vil infeksjonsfaren egentlig være liten.



Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp