Spesialmalt for pils?

Hei. Hvilken spesialmalt anbefaler dere til et ekstraktbrygg for å lage en "norsk pils"? Finnes det noen guider eller noe der det går frem hvilken spesialmalt som anbefales til hva? Eller er det bare å trikse og mikse selv for å finne sine egne favoritter? Er det noen sorter som absolutt ikke bør brukes ilag med hverandre, som motarbeider hverandre hvis dere skjønner, hehe.

Går det an å bruke vanlig malt for smaksetting og aroma, eller må det brukes spesialmalt? Hva er egentlig forskjellen?
 
70-90% pilsnermalt og 10-30% prosent carapils er det jeg vanligvis bruker i en pilsner. litt mørk cara/crystall malt hvis jeg skal korrigere fargen.
 
Du får fin pils fra 100% pilsnermalt også. Spesialmalt gir stort sett farge, kropp og karamellsødme (som kan variere en del), så en pils basert på bare pilsmalt blir gjerne lysere og tørrere, men fremdeles med tydelig maltpreg.
 
Tilbake
Topp