Spørsmål om stout, lagringstid osv

Hei, brygget et forsøk på en belgisk inspirert staut i juni, denne har stått på flaske i 2mnd nå, og smaker ikke ferdig enda. Dog ingen usmak men noe bittert., brukte Gnome Belgisk gjær og 360g kandissirup, med Coopers Irish Stout som base (ja, veit..Coopers.) Har dog ingen smak av kandis eller belgisk enda, bare veldig kaffe og lakris. Og bitter sjokolade.


Hvor lenge må den stå før den er helt ferdig? Og burde jeg sette den litt varmere? Er 18,5-19 grader på kjellergulvet, og rundt 19-19,5 i hylla over.
 
Er ikke mulig pga lite plass generelt. Mulig det er noe kaldere, men har ikke fått målt nøyaktig. Men burde jeg sette flaskene høyere for å få raskere karbonering på ølet? Iogmed at dette er en 10% Staut?
 
Tilbake
Topp