Stikkelsbær og Rips

Duckboot

Norbrygg-medlem
Har en stikkelsbærbusk og en ripsbærbusk som er klar til å høstes. Det blir ikke brukt til noe annet i huset, så jeg tror jeg skal putte det i Øl. Noen forslag på oppskrifter som passer til disse bærene?

Jeg tror en APA med Cirtuspregede humler og stikkelsbær/rips kunne smakt ganske så godt.
 
Finner ikke igjen oppskriften, men husker en del.

22,5l
60/4o pils/hvetemalt
8g indiske korianderfrø
25g zest
Wlp400

Tok 9l av ølet og overførte dette til sekundærkar over 1.1kg rips. Ripsene var frosset i forkant. Ferske rips fra busk - ikke frossenvare.
 
Da har witen stått å gjæra siden fredag kveld, og det nærmer seg tiden for å overføre til rips. Satser på å overføre hele batchen på 20l sammen med ca 2,5 kg rips. Er litt usikker på fremgangsmåten:

Bør jeg tine og knuse bærene før øllet overføres til karet med bær?
Bør øllet være ferdig utgjæret, eller er det nok at primærgjæringen er ferdig (ca 1 uke)?
Hvor lenge bør øllet stå på bæra?
primærgjæringen har foregått på ca 17 grader. Bør jeg øke til 20 grader eller mer når øllet overføre til bæra?
 
Jeg fylte frosne bær i sekundærkaret som var ferdig starsannet. Lot dem tine der og overførte wit-en over.

Jeg lot ølet gjære helt ut før jeg overførte på frukt. Holdt samme temp.
 
Tilbake
Topp