Stor gjærkake, indikator på frisk gjær?

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Har akkurat flaska min ekstrakt med spesialmalt Gonzo porter-klone med OG 1.080 og FG 1.024, 7,1 %. I OG er sukker fra sukkerlake med men ikke i FG, så dette vil endre seg noe. Var litt irritert pga lav utgjæring, men har foreløpig slått meg til ro med at det var pga mye spesialmalt (1,325 kg - 30 % av totalt mengde), litt for høy temperatur ved steeping (68 - 69 grader) og litt kort steepingtid (30 minutt).

La merke til at jeg ved uttømming hadde en stor gjærkake i bunnen av gjæringskaret - den lå som et par centimeters tjukt lag over heile bunnen og den var ganske fast: jeg måtte skylle med hett vatn fra krana og riste aktivt for å løyse den opp. Lurer da på om dette kan være en indikator på at gjæra var frisk og god / har hatt en god utvikling underveis? Til info så brukte jeg 2,5 dl slurry fra forrige batch (US stout OG 1.063).
 
Tilbake
Topp