Har satt to brygg til gjæring etter jeg har tatt opp hobbyen igjen, men synes det har tatt lang tid før aktiviteten har tatt seg opp i gjæringskaret, og noe dårlig utgjæring. Lurer på om måten jeg pitcher tørrgjæren på er ødeleggende for viabiliteten?
Etter nedkjøling tapper jeg fra kranen på kokekjelen som står på komfyren ned i gjæringskaret som står på gulvet uten slange imellom, noe som fører til store mengder skum. Jeg strør gjæren jevnt fordelt over dette skummet og venter 15min før jeg rister på karet slik at all gjæren blander seg i karet.
Metoden skal visst være bra visst man strør gjæren på overflaten til vørteren, men det er jo egentlig ikke det jeg gjør. Gjæren blir liggende på toppen av skummet, og trekker til seg noe vørter.
Etter nedkjøling tapper jeg fra kranen på kokekjelen som står på komfyren ned i gjæringskaret som står på gulvet uten slange imellom, noe som fører til store mengder skum. Jeg strør gjæren jevnt fordelt over dette skummet og venter 15min før jeg rister på karet slik at all gjæren blander seg i karet.
Metoden skal visst være bra visst man strør gjæren på overflaten til vørteren, men det er jo egentlig ikke det jeg gjør. Gjæren blir liggende på toppen av skummet, og trekker til seg noe vørter.