Brygget en sasion i forrige uke. Oppskriften var som følger:
5 kg pilsmalt
0.5 kg cara vienna malt
humle
Wyeast 3711
Noen ganger er det slik at alt går galt, her med at mesketemperaturen endte på mellom 73 og 75 grader. Når vørteren var ferdig kokt viste i tillegg OG'en 1100 fordi jeg hadde rotet med vannmengden. For å spe det hele litt ut kokte jeg derfor opp ett kilo sukker i 6-7 liter vann og helt i gjærdunken.
i går avtok aktiviteten i dunken og jeg målte FG. Den var på 1004 og ølet føltes verken søtt eller fyldig. Er denne gjæren ekstremt effektiv eller betyr kanskje ikke mesketemperaturen så mye som jeg har trodd?
5 kg pilsmalt
0.5 kg cara vienna malt
humle
Wyeast 3711
Noen ganger er det slik at alt går galt, her med at mesketemperaturen endte på mellom 73 og 75 grader. Når vørteren var ferdig kokt viste i tillegg OG'en 1100 fordi jeg hadde rotet med vannmengden. For å spe det hele litt ut kokte jeg derfor opp ett kilo sukker i 6-7 liter vann og helt i gjærdunken.
i går avtok aktiviteten i dunken og jeg målte FG. Den var på 1004 og ølet føltes verken søtt eller fyldig. Er denne gjæren ekstremt effektiv eller betyr kanskje ikke mesketemperaturen så mye som jeg har trodd?