Surøl og holdbarhet

Kjære ølhunder,

Min bedre halvdel er blitt fadder for ei lita jente som ble født for et par måneder siden, og vi ønsker i den anledning å brygge en skikkelig barsel (barsel = barnsøl). Tanken er at dette ølet skal lagres fram til sneipen er 18, også skal vi ha et heidundranes 18-årslag med barnsølet.

Ettersom vi ser det som vår oppgave å trimme barnets smaksløker vil et skikkelig surøl være perfekt. Vi har mer enn nok tid til å la villgjær og bakterier gjøre jobben, men det blir kanskje litt for mye tid. Hvor lenge vil foreksempel en flamsk rød holde seg etter flasking? Planen er å lage en sterk versjon, som ender på rundt 8-9% alkohol.

Har noen av dere der ute erfaring med holdbarhet på slike øl? Er det noen som har forslag eller tips til hvordan man kan øke holdbarheten på et øl av denne typen? Eller er kanskje prosjektet umulig?
 
Tilbake
Topp