Hei.
Jeg laget 1 liter vørter for en stund siden, og tilsatte flaskerestene etter 3 flasker Boon Oude Geuze - Etter 2-3 dager på rundt 22 grader tok det rimelig greit av. Lot det fermentere et par uker før jeg (flasket en flaske for nysgjerrighetens skyld) og dekanterte og tilsatte gjæren i en litt større batch vørter (3,5 liter). Samme ting skjedde, tok helt av etter et par dager. Nå har det snart fermentert i en uke. Jeg tenker kjøre samme prosess, men neste gang tilsette gjæren i en "virkelig" batch på 20 liter. Har noen en ide på hvor lenge denne faktisk bør stå? Jeg vet lite om bakterie/gjær-forholdet i de opprinnelige Boon Oude Geuze flaskene. Bør jeg bare la batchen stå i månedsvis(år?) før jeg flasker, eller tar det kortere tid? Dette er et stort eksperiment for meg.
Holder også på med "første nivå" (1 liter vørter) med flaskerester fra en naturlig musserende vin også (Casa Belfi Naturalmentefrizzante), og virker som det samme skjer her. Lite aktivitet de første 2 dager, og så tar det av
Jeg laget 1 liter vørter for en stund siden, og tilsatte flaskerestene etter 3 flasker Boon Oude Geuze - Etter 2-3 dager på rundt 22 grader tok det rimelig greit av. Lot det fermentere et par uker før jeg (flasket en flaske for nysgjerrighetens skyld) og dekanterte og tilsatte gjæren i en litt større batch vørter (3,5 liter). Samme ting skjedde, tok helt av etter et par dager. Nå har det snart fermentert i en uke. Jeg tenker kjøre samme prosess, men neste gang tilsette gjæren i en "virkelig" batch på 20 liter. Har noen en ide på hvor lenge denne faktisk bør stå? Jeg vet lite om bakterie/gjær-forholdet i de opprinnelige Boon Oude Geuze flaskene. Bør jeg bare la batchen stå i månedsvis(år?) før jeg flasker, eller tar det kortere tid? Dette er et stort eksperiment for meg.
Holder også på med "første nivå" (1 liter vørter) med flaskerester fra en naturlig musserende vin også (Casa Belfi Naturalmentefrizzante), og virker som det samme skjer her. Lite aktivitet de første 2 dager, og så tar det av
Sist redigert: