Hei. Nå har brygg nr 2 stått og gjæret i 10 dager. Det har gått svært forsiktig for å si det mildt. Fra en OG på 1.075 (minst) så er vi nå nede på 1.025. Har stått dønn i ro på 21.9 grader, og gjæren har nå lagt seg pent i ro på bunnen. Litt usikker på hva vi bør gjøre? Brukte Wyeast American Ale, 2 pk og gjærstarter til snaue 40 liter. Forrige brygg (OG 1.062 og tørr overgjær) freste ned i 1.008 på ei snau uke under samme betingelser.
Har mest lyst til å gå ned og riste kraftig på begge dunkene, og så stikke de om etter et par dager. Da synker forhåpentligvis verdien fra 25 til 20 eller så. Så tar vi og flasker det (uten ekstra sukker!??) og lar det stå til. Blir det søtt, så javel!
Noen tips?
Har mest lyst til å gå ned og riste kraftig på begge dunkene, og så stikke de om etter et par dager. Da synker forhåpentligvis verdien fra 25 til 20 eller så. Så tar vi og flasker det (uten ekstra sukker!??) og lar det stå til. Blir det søtt, så javel!
Noen tips?