svart indiaøl

Hei, dette er mitt første øl som ikke er et ekstraktsett. Har laget oppskriften selv og hadde satt pris på tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk.
Jeg vurderer å kaldtrekke spesialmalten, men er usikker.

Type: Extract
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 13,54 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 11,65 l
Final Bottling Vol: 21,11 l

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,50 kg Caraaroma (400,0 EBC) Grain 1 10,6 %
0,20 kg Carafa III (1400,0 EBC) Grain 2 4,2 %
4,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 3 85,1 %
40,00 g Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) [15,50 %] - Boil 60,0 min Hop 4 39,8 IBUs
25,00 g Chinook [12,00 %] - Boil 20,0 min Hop 5 11,7 IBUs
25,00 g Citra [12,00 %] - Boil 20,0 min Hop 6 11,7 IBUs
25,00 g Chinook [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 7 3,8 IBUs
25,00 g Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 3,8 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 9 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 10 -
50,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
50,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,065 SG
Est Final Gravity: 1,015 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,5 %
Bitterness: 70,8 IBUs
Est Color: 69,2 EBC
 
Tilbake
Topp