Tappe øl på for stort fat: Tynne ut? Karbonere mer?

Har noen erfaring med denne promblemstillingen? :jaha:

Jeg har en 10liters batch til gjæring.

Og i påvente på nye 9liters fat, har jeg bare tilgjengelig et 19liters fat.

Jeg har flasker tilgjengelig, men ønsker helst ikke å bruke dem.

Tenkt alt. 1:
Fylle på 10 liter på 19liters fat og øke mengden sukker iforhold til tomrommet?

Tenkt alt. 2:
Tynne ut øla med en ca.6 liters "tynn" sukkerlake?
(Øla skal være sterk nok, men er dette mulig/lurt i det hele tatt?)

Tenkt alt. 3:
Flushe fatet med CO2 og deretter karbonere med sukker?

Regner med alt. 3 er det lureste, men ønsker egentlig innspill uansett.
 
Alternativ 1 og 2 er vel ensbetydende med ødelagt øl. Men hvorfor skal du i det hele tatt bruke sukkerlake når du kan tvangskarbonere?  ::)
 
Tilbake
Topp