Tenkte jeg skulle nevne dette om andre er i samme situasjon som meg:
I det siste har jeg hatt en litt sur smak å bryggene mine.. og de to siste som står på fat er så pass sur at jeg kommer til å kaste de i dass (har stått på fat et par mnd nå). Jeg har juksa litt med å ta varmt vann rett fra springen for å spare på tiden ved oppvarming av meskevann, samt skyllevann i det siste. Har tenkte at kanskje det kunne være PH-verdi på vannet som var problemet, og det stemte! Forskjellen var at kaldt vann var oppunder 7, mens varmt vann (nedkjølt før måling, siden jeg ikke vet om det har noe å si) hadde en PH på ca 5,5.
Er det noe forklaring på hvorfor varmtvann fra bereder har lavere PH enn kaldt vann? Berederen m rør helt frem er ca 4-5 år gammel, mens det kalde vannet har gaaaamle rør som sikkert er 30 år gammel(??) (Borettslag-huset er fra 50-tallet).
I det siste har jeg hatt en litt sur smak å bryggene mine.. og de to siste som står på fat er så pass sur at jeg kommer til å kaste de i dass (har stått på fat et par mnd nå). Jeg har juksa litt med å ta varmt vann rett fra springen for å spare på tiden ved oppvarming av meskevann, samt skyllevann i det siste. Har tenkte at kanskje det kunne være PH-verdi på vannet som var problemet, og det stemte! Forskjellen var at kaldt vann var oppunder 7, mens varmt vann (nedkjølt før måling, siden jeg ikke vet om det har noe å si) hadde en PH på ca 5,5.
Er det noe forklaring på hvorfor varmtvann fra bereder har lavere PH enn kaldt vann? Berederen m rør helt frem er ca 4-5 år gammel, mens det kalde vannet har gaaaamle rør som sikkert er 30 år gammel(??) (Borettslag-huset er fra 50-tallet).