Langt over pIPA Style: Imperial IPA Brewer: Jo Hagness Kiran
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG:
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 17 EBC (Amber)
Bitterness: 104 IBU
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Cara Crystal 120 EBC 160 grammes (har desverre ikke mer for hånden)
Flaked Oats 340 grammes
Dry Light Extract 2000 grammes
Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 78 i 10 min
Hops
Tomahawk 35 grammes 60 minutes
Tomahawk 30 grammes 30 minutes
Amarillo 30 grammes 15 minutes
Amarillo 30 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II
Comments:
Tørrhumle Amarillo og cascade: 30g
Har tenkt å brygge denne i helgen.. Sliter litt med utbyttet på min Beer Maker 30, derfor den store mengden spraymalt.
Er mest usikker på humlesammensetningen.. Vil gjerne ha en godt bittert øl, med utpreget men balansert humlesmak og aroma.
Har også noe Saaz, EK goldings, centennial, chinook, galena og summit liggende..
Alle tips mottas med takk!
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG:
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 17 EBC (Amber)
Bitterness: 104 IBU
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Cara Crystal 120 EBC 160 grammes (har desverre ikke mer for hånden)
Flaked Oats 340 grammes
Dry Light Extract 2000 grammes
Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 78 i 10 min
Hops
Tomahawk 35 grammes 60 minutes
Tomahawk 30 grammes 30 minutes
Amarillo 30 grammes 15 minutes
Amarillo 30 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II
Comments:
Tørrhumle Amarillo og cascade: 30g
Har tenkt å brygge denne i helgen.. Sliter litt med utbyttet på min Beer Maker 30, derfor den store mengden spraymalt.
Er mest usikker på humlesammensetningen.. Vil gjerne ha en godt bittert øl, med utpreget men balansert humlesmak og aroma.
Har også noe Saaz, EK goldings, centennial, chinook, galena og summit liggende..
Alle tips mottas med takk!