Tilbakemelding ønsket på Imperial IPA

Langt over pIPA Style: Imperial IPA Brewer: Jo Hagness Kiran
 
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG:
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 17 EBC (Amber)
Bitterness: 104 IBU

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Cara Crystal 120 EBC 160 grammes (har desverre ikke mer for hånden)
Flaked Oats 340 grammes
Dry Light Extract 2000 grammes

Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 78 i 10 min

Hops
Tomahawk 35 grammes 60 minutes
Tomahawk      30 grammes 30 minutes
Amarillo 30 grammes 15 minutes
Amarillo         30 grammes 5 minutes

Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II

Comments:
Tørrhumle Amarillo og cascade: 30g

Har tenkt å brygge denne i helgen.. Sliter litt med utbyttet på min Beer Maker 30, derfor den store mengden spraymalt.
Er mest usikker på humlesammensetningen.. Vil gjerne ha en godt bittert øl, med utpreget men balansert humlesmak og aroma.
Har også noe Saaz, EK goldings, centennial, chinook, galena og summit liggende..

Alle tips mottas med takk!
 
Tørrhumle med 30 gram hver av Cascade og Amarillo, håper jeg. Personlig synes jeg du skal ha 30 gram Tomahawk i tørrhumlen også, for sikkerhets skyld. Det ser ut som litt lite humle, så kjør på med litt mer. Maltsammensetningen bør være OK. Du trenger ikke enorme mengder med krystallmalt, særlig ikke i såpass store øl.
 
Bruk MYE mer smaks-, aroma- og tørrhumle!

Edit: og jeg ville personlig ha byttet ut en halvkilo spraymalt med en halvkilo farin, rett og slett for å sikre god utgjæring. Søt dobbel/imperial IPA blir fort klissete ogg ufriskt.
 
Tilbake
Topp