Tilføre gjærnæring i gjærtank?

Hei.

Laget et juleøl for noen dager siden. Ved hjelp av ekstra spraymalt oppnådde jeg den OG jeg var på jakt etter (1072 ca)

Ifølge Beersmith skal det etter 4 dager tilføres mer gjærnæring til gjæringstank. Kan dette stemme og hvordan tilfører jeg evt dette?
 
Du bør ikke tilsette mer næring etter 50% av sukkeret er spist opp. Har ikke gjort dette i øl tidligere, men i mjød har jeg gjort det flere ganger, dette for å sikre at gjæren holder seg sunn og frisk i hele forløpet. Over dammen kaller de det "staggered nutrients", finner mye om det hvis du søker på det.

Tror dette er noe som er mest aktuelt for mjød, du finner veldig lite om det når det kommer til øl. Og ikke på et øl med 1072, da er du godt på vei hvis du har næring i slutten av kok og pitcher riktig mengde gjær i gjærkaret.
 
Det er vel snakk om FAN, i en maltvørter skal det egentlig ikke være nødvendig å tilsette ekstra næring med mindre du kanskje lager noen spesialpingviner eller noe.
 
Tilbake
Topp