Vi har et lagerøl stående (Munchener Dunkel) til gjæring nå. Etter en uke var SG 1.027, og etter 2 uker 1.026 (OG var på 1.051). Det er ikke noe særlig trykk, og ingen plopping i gjærlåsen siste uka. Det kan dermed virke på oss som at gjæringen har stoppet opp altfor tidlig. Dersom denne antagelsen er riktig, så blir dette ølet ganske puslete på alkoholen, og vil muligens ha en del andre smaker enn det som var tenkt.
Er det noe vi kan/bør gjøre for å få opp abv? Vil man ved å tilsette noen hundre gram sukker nå få gjæra til å produsere mer alkohol, eller gjør man vondt verre?
Dette er første forsøk på undergjæret øl, så for alt vi vet kan dette være normal gjæring, men vi tviler vel litt på det. Normal gjæringstid er vel ca 3 uker, bør den kanskje stå enda lenger? Er det noe som kan gjøres for å aktivisere gjæra igjen?
(Gjæra er WLP833, laget en 4-5 liters starter med to rør.)
Håper forumets guruer har noen gode råd.
HansKr.
Er det noe vi kan/bør gjøre for å få opp abv? Vil man ved å tilsette noen hundre gram sukker nå få gjæra til å produsere mer alkohol, eller gjør man vondt verre?
Dette er første forsøk på undergjæret øl, så for alt vi vet kan dette være normal gjæring, men vi tviler vel litt på det. Normal gjæringstid er vel ca 3 uker, bør den kanskje stå enda lenger? Er det noe som kan gjøres for å aktivisere gjæra igjen?
(Gjæra er WLP833, laget en 4-5 liters starter med to rør.)
Håper forumets guruer har noen gode råd.
HansKr.