Heisan,
Om et par-tre uker skal det tredje og siste av årets juleøl brygges.
Så langt har vi en Imperial Stout (som egentlig ikke er så Imperial, men det får være. God er den uansett).
I uka som gikk nå brygga vi en "JuleLager", med en oppskrift fritt satt sammen etter å ha lest Jens Maudal sin artikkel om juleøl.
Den siste vi har tenkt oss er en jule bokk.
Det blir et "lite" brygg på ca 20 liter.
For å få et ekstra julepreg på brygget ser vi etter noen aktuelle krydder å slenge med i brygget.
Lurer derfor på om det er noen som har gode erfaringer å dele, både når det gjelder krydder og bruksmåte av dem?
Har selv vurdert blandt annet:
- Vaniljestang
- Kardemomme
- Appelsinskal
- Nellik
men er usikker på både mengde og bruksmåte, i og med at vi ønsker en "diskret touch" mer enn en dominerende smak fra krydderet.
Tips mottas med takk.
mvh
Øystein
www.barebrygg.no
Om et par-tre uker skal det tredje og siste av årets juleøl brygges.
Så langt har vi en Imperial Stout (som egentlig ikke er så Imperial, men det får være. God er den uansett).
I uka som gikk nå brygga vi en "JuleLager", med en oppskrift fritt satt sammen etter å ha lest Jens Maudal sin artikkel om juleøl.
Den siste vi har tenkt oss er en jule bokk.
Det blir et "lite" brygg på ca 20 liter.
For å få et ekstra julepreg på brygget ser vi etter noen aktuelle krydder å slenge med i brygget.
Lurer derfor på om det er noen som har gode erfaringer å dele, både når det gjelder krydder og bruksmåte av dem?
Har selv vurdert blandt annet:
- Vaniljestang
- Kardemomme
- Appelsinskal
- Nellik
men er usikker på både mengde og bruksmåte, i og med at vi ønsker en "diskret touch" mer enn en dominerende smak fra krydderet.
Tips mottas med takk.
mvh
Øystein
www.barebrygg.no