Tolkning av tekst i Brewing Classic Styles

RayOlav

Norbrygg-medlem
Hei,

Har tenkt å prøve meg på en altbier.

Under gjæringsforløpet står det i BCS: "Allow the beer to lager for at least 4 weeks before bottling or serving."

Betyr dette at jeg må overføre til et sekundær-kar når primærgjæringen er over? Eller kan jeg like så godt flaske som normalt etter 2 uker, for så å sette flaskene til lagring i 4 uker?

Mvh - Raymond
 
RayOlav skrev:
Hei,

Har tenkt å prøve meg på en altbier.

Under gjæringsforløpet står det i BCS: "Allow the beer to lager for at least 4 weeks before bottling or serving."

Betyr dette at jeg må overføre til et sekundær-kar når primærgjæringen er over? Eller kan jeg like så godt flaske som normalt etter 2 uker, for så å sette flaskene til lagring i 4 uker?

Mvh - Raymond

Flask som normalt og sett de til kjøling i 4 uker.
Anbefaler for øvrig Wyeast Labs sin 1007 German Ale til denne. Fantastisk gjær :)
 
Takk for svar  :)

Ser at gjæren du nevner er en av de anbefalte i boken også, så da går jeg for den  :skitbra:
 
Jeg spurte Jamil pr mail om det samme (dog med tanke på fat, ikke flaske, men prinsippet blir jo likt), og fikk dette til svar:

If you want to lager with yeast activity, then you need to slowly
lower the temperature (no lower than 40F) and keep the CO2 pressure to
a minimum for the best yeast activity.

If you don't worry about the yeast activity (I don't), then you can
just apply CO2 pressure like normal and set the keg in the
refrigerator. I do my best to make sure fermentation is complete
before chilling and lagering for me is just the settling out of ultra
fine particles and maturation of flavors. It isn't a yeast activity
thing.

JZ

Smak og behag med andre ord, men jeg gjorde som The Pope  :skitbra:
 
Tilbake
Topp