Vi tenkte å lage en batch der vi mesker alt sammen, men deler opp før kokinga så vi kan bruke to forskjellige humletyper, med ca 2/3 i en større kjele og 1/3 i en mindre kjele, og til slutt deler den store kjelen også i to gjæringskar, så vi totalt får tre forskjellige kar:
Kar 1 (fra den lille kjelen): f.ex. east kent goldings og wlp007(litt bitter-aktig, avhengig av malten?)
Kar 2 (fra den store kjelen): med f.ex. saaz og wlp007 (forslag?),
Kar 3 (fra den store kjelen): med f.ex. saaz og et lagergjær (forslag? denne blir vel litt pilsaktig, avhengig av malten vi bruker?)
Sånn får vi tre litt forskjellige varianter - en lager og en ale der alt er likt bortsett fra gjæren, og to ales der alt er likt bortsett fra humlen, så det er lettere å sammenlikne og kjenne forskjeller og likheter
Er det noen som har noen tips eller forslag? Bare for å prøve noe annet enn maris otter - hva med vienna? (har sett at vienna+saaz er en populær smash-variant)
Vi bør vel prøve å humle så likt som mulig og å treffe ca samme IBU på alle og, for å gjøre dem mer sammenlignbare? Så... 30 IBU og OG på 50-60 kanskje? Evt noen andre humletyper som er bedre valg?
Vi mesker i kjøleboks, så hvis vi sier ett steg for å holde det enkelt... 66C?
Kar 1 (fra den lille kjelen): f.ex. east kent goldings og wlp007(litt bitter-aktig, avhengig av malten?)
Kar 2 (fra den store kjelen): med f.ex. saaz og wlp007 (forslag?),
Kar 3 (fra den store kjelen): med f.ex. saaz og et lagergjær (forslag? denne blir vel litt pilsaktig, avhengig av malten vi bruker?)
Sånn får vi tre litt forskjellige varianter - en lager og en ale der alt er likt bortsett fra gjæren, og to ales der alt er likt bortsett fra humlen, så det er lettere å sammenlikne og kjenne forskjeller og likheter
Er det noen som har noen tips eller forslag? Bare for å prøve noe annet enn maris otter - hva med vienna? (har sett at vienna+saaz er en populær smash-variant)
Vi bør vel prøve å humle så likt som mulig og å treffe ca samme IBU på alle og, for å gjøre dem mer sammenlignbare? Så... 30 IBU og OG på 50-60 kanskje? Evt noen andre humletyper som er bedre valg?
Vi mesker i kjøleboks, så hvis vi sier ett steg for å holde det enkelt... 66C?